Υπόθεση Πάτρας: Οι τελευταίες στιγμές της Μαλένας -«Ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, δεν πίστευα πως πέθανε»

17.05.2024 / 18:15
pispirigou-blur-scaled-1

Τις τελευταίες ώρες τής 3,5 ετών Μαλένας στο νοσοκομείο, πριν καταλήξει, περιέγραψε στη δεύτερη δίκη της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα η παιδίατρος Μαρία Νικήτα.

Το κοριτσάκι νοσηλευόταν με λευχαιμία, όμως η κλινική εικόνα της μικρής ασθενούς ήταν πολύ καλή και η πρόγνωση ίασης ήταν στο 90%, ανέφερε η μάρτυρας, ενώ στη συνέχεια μίλησε για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν το παιδί λίγο πριν επέλθει το μοιραίο.

«Θυμάμαι, το παιδί ήταν μια χαρά, δεν με προβλημάτισε κάτι. Το παιδί αυτό δεν ήταν ταλαιπωρημένο, ήταν ένα ”καλό παιδί”, το χρώμα του, όπως καθόταν, η όψη του ήταν καλή, δεν είχε κάτι να προβληματίζει. Αν ήταν κάτι κλινικά σημαντικό θα έδινα σχετική οδηγία, μια αγωγή», υποστήριξε η κυρία Νικήτα.

«Ήμουν στο διάδρομο μαζί με τη νοσηλεύτρια, έξω από την πόρτα ενός δωματίου. Τα μεσημέρια υπάρχει μια απόλυτη ηρεμία στον όροφο. Βλέπω τη μαμά με την άκρη του ματιού μου να βγαίνει και να έρχεται προς το μέρος μου αναστατωμένη, σοκαρισμένη. Όταν την είδα, είπα πως κάτι έχει γίνει. Πλησίασε με γρήγορο βήμα. Ερχόμενη, λέει ”το παιδί είναι μπλε, χτυπάει η αντλία”. Ήταν αναστατωμένη. Φύγαμε με τη νοσηλεύτρια να πάμε στο δωμάτιο», περιέγραψε η παιδίατρος.

Πρόεδρος: Αν έτρεχε πριν στρίψει στο διάδρομο θα την ακούγατε;
Μάρτυρας: Υποθέτω πως ναι.
Πρόεδρος: Ακούσατε κάποιον να φωνάζει;
Μάρτυρας: Όχι.
Πρόεδρος: Η μητέρα μίλησε σιγανά ή δυνατά;
Μάρτυρας: Ήταν αναστατωμένη, δεν άκουσα βήματα, την είδα.
Πρόεδρος: Αν φώναζε, θα την ακούγατε;
Μάρτυρας: Ναι, έχει τύχει να είμαι μέσα στο γραφείο και να ακούσω τον γονιό να ουρλιάζει. Όμως ο καθένας αντιδρά διαφορετικά.
Όπως υποστήριξε η παιδίατρος, όταν μπήκε στο δωμάτιο βρήκε το παιδί νεκρό, χωρίς αναπνοή.

«Το κοριτσάκι ήταν σε πλάγια θέση στο κρεβάτι, με το πρόσωπο προς το παράθυρο. Θυμάμαι ότι γυρίσαμε το παιδί ανάσκελα. Το παιδί ήταν ωχρό, δεν ανέπνεε. Αμέσως άνοιξα τα μάτια του, ήταν σε μυδρίαση. Άκουσα ότι δεν έχει παλμό και είχα ένδειξη ότι δεν κυκλοφορεί το αίμα. Ήταν χαλαρό, λυμένο… η νοσηλεύτρια έπαιρνε την πίεση, έβαλε οξυγόνο. Συνειδητοποιώ ότι το παιδί δεν είναι ζωντανό. Ήρθε και τρίτη νοσηλεύτρια. Από το κινητό πήρα τη μονάδα στις 17.15. Είπα: ”έχω παιδί που έχει πεθάνει, ελάτε γρήγορα”, είχα σοκαριστεί, δεν μου έχει ξανατύχει να φεύγει έτσι ένα ”καλό” παιδί», υποστήριξε η μάρτυρας.

Περιγράφοντας την αντίδραση της, η παιδίατρος είπε πως ήταν πανικοβλημένη και ζητούσε να βοηθήσουν το παιδί.

«Ήταν σοκαρισμένοι οι άνθρωποι στην ανακοίνωση του θανάτου. Άνθρωποι που χάνουν το παιδί τους χωρίς να το περιμένουν», ανέφερε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Οι γονείς σάς ρώτησαν τι έγινε, γιατί «έφυγε» το παιδί;
Μάρτυρας: Όχι εμένα… Όταν μάζεψαν τα πράγματα, ήρθαν, μας ευχαρίστησαν και μας χαιρέτησαν. Δεν ήταν επιθετικοί, ήταν πολύ ευγενικοί οι άνθρωποι, πολύ σωστοί απέναντί μας.
Η πρόεδρος επέδειξε στην παιδίατρο φωτογραφίες της Μαλένας, όπου φαίνονται σημάδια στο πρόσωπο.

Η μάρτυρας εκτίμησε πως αν είχε σημάδια δίπλα στη μύτη του το παιδί την ώρα της εξέτασης θα το πρόσεχε, καθώς είχε εξετάσει και το στόμα του παιδιού.

«Θα τα πρόσεχα τα σημάδια, φαντάζομαι», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, στη συνέχεια δεν μπόρεσε να αποκλείσει το ενδεχόμενο τα συγκεκριμένα σημάδια να έχουν προκληθεί κατά την ανάνηψη.

Η γιατρός ανέφερε πως τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής προβλημάτισαν τους γιατρούς και όταν έμαθαν στο νοσοκομείο για το θάνατο του δεύτερου παιδιού συζήτησαν το ενδεχόμενο «να υπάρχει κάτι κληρονομικό» στην οικογένεια .

Η δίκη θα συνεχιστεί με καταθέσεις άλλων μαρτύρων τη Δευτέρα 20 Μαΐου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα