Υπόθεση Πάτρας: Μάρτυρας υπεράσπισης αμφισβήτησε τον θάνατο της Τζωρτζίνας από κεταμίνη

14.09.2023 / 14:04
roula-pispirigou-873x432

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη της 34χρονης από την Πάτρα, η οποία κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία σε βάρος της κόρης της Τζωρτζίνας.Από το πρωί καταθέτει η μάρτυρας ειδικών γνώσεων, ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου που αμφισβητεί τα αποτελέσματα της τοξικολογικής έρευνας, η οποία και κατέδειξε το παιδί έφυγε από τη ζωή από δηλητηρίαση με μεγάλη δόση κεταμίνης. Όπως εξήγησε η μάρτυρας στην έναρξη της κατάθεσής της η ίδια έλαβε γνώση εγγράφων της δικογραφίας τον περασμένο Δεκέμβρη, όταν της ζητήθηκε, όπως είπε, από τον Αλέξη Κούγια, τον συνήγορο υπεράσπισης της κατηγορούμενης, να ελέγξει το φάκελο για τα άλλα δυο παιδία της οικογένειας που επίσης έφυγαν από τη ζωή.Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της η μάρτυρας ήταν κατηγορηματική ότι «δεν υφίσταται η δηλητηρίαση από κεταμίνη» ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση της έδρας σχετικά με το ποια είναι η αιτία θανάτου του κοριτσιού, είπε: «Αιτία θανάτου είναι η υποθρεψία σε έδαφος ατροφίας βασικών οργάνων, (καρδιά, πνεύμονες, νεφροί) σε έδαφος αντιδραστικής ιωσινοφυλίας, σε έδαφος επιληψίας».

Πρόεδρος: Δεν θα έπρεπε ο ιατροδικαστής, ο κ. Μπουζιάνης να αναφέρει ως αιτία θανάτου την υποθρεψία στην έκθεσή του;

Μάρτυρας: Ο κ. Μπουζιάνης κρατάει τις αποστάσεις του. Στο συμπέρασμα δεν γράφει ότι είναι ανθρωποκτονία.

Πρόεδρος: Αυτό όμως είναι κάτι που θα το αποφασίσει το δικαστήριο.

Αλέξης Κούγιας: Έλεος, ο ιατροδικαστής γι’ αυτό το λόγο καλείται. Έχω κάνει 1000 ανθρωποκτονίες και ο ιατροδικαστής γράφει ανθρωποκτονία

Πρόεδρος: Ο ιατροδικαστής αποφαίνεται στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του.

Μάρτυρας:  Ο ιατροδικαστής πρέπει να γράψει τα πέντε είδη θανάτου, εννοείται ότι πρέπει να γράψει, γράφει φαρμακευτική δηλητηρίαση σύμφωνα με το έγγραφο που του έδωσε ο κ. Ράικος, δεν κάνει καμία αξιολόγηση.

Αλέξης Κούγιας: Δεν θα καταστρέψετε και αυτή τη μάρτυρα, έχετε βγάλει ομόφωνες αποφάσεις για αυτονόητα αιτήματα, επηρεάζετε τη κρίση του δικαστηρίου κ. πρόεδρε… Έχω ένα ιερό καθήκον δεν κοιμάμαι για αυτή την υπόθεση. Κρατάνε μια αθώα γυναίκα στη φυλακή. …είναι υποχρεωτικό για τον ιατροδικαστή να γράψει ανθρωποκτονία επτά μήνες γίνεται μεροληπτική διαδικασία σε βάρος της κ. κατηγορουμένης 

Νωρίτερα στο πλαίσιο της κατάθεσής της η μάρτυρας ειδικών γνώσεων είχε αμφισβητήσει τα αποτελέσματα της τοξικολογικής έρευνας που διενήργησε ο καθηγητής τοξικολογίας Ν. Ράικος, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «6,5 ml κεταμίνης θεωρείται εντός θεραπευτικών συγκεντρώσεων και ορίων. Η τοξικολογική λέει ότι τα 6,5 ml αναφέρονται σε αναφερόμενα περιστατικά θανάτου. Με ένα φάρμακο που το ενοχοποιούμε γίνεται σύγκριση μεταξύ αγοριού, κοριτσιού, βρέφους και ενός 9χρονου, ενήλικου και ανήλικου. Το αλκοόλ δεν έχει καμία συσχέτιση με δικό μας περιστατικό. Στη βιβλιογραφία δεν υπάρχει κανένα περιστικό θανάτου σε νοσοκομείο από κεταμίνη που να ενοχοποιείται κάποιος. Είναι ένας ασφαλές φάρμακο». Η δίκη συνεχίζεται με την εξέταση της ιατροδικαστή. 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα