Υπόθεση γηροκομείου: “Εκλιπαρούσαν για λίγο φαγητό οι ηλικιωμένοι – Κόλλησα ψώρα”

28.04.2021 / 19:57
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
sto 9

Πρώην εργαζόμενη στη μονάδα φροντίδας των ηλικιωμένων στα Χάνια, καταγγέλλει ότι κόλλησε ψώρα από τους γέροντες που ήταν παντελώς εγκαταλελειμμένοι χωρίς καμία φροντίδα υγιεινής.

«Χρησιμοποιούν μια βιτρίνα προς τα έξω προς τους συγγενείς, ότι όλα μέσα είναι καλά και λυπάμαι που το λέω αυτή την ασχήμια που έζησα εκεί, που είδα με έχει στιγματίσει.

 Στο τέλος την έχω πληρώσει με την υγεία μου. Και δερματικά προβλήματα να κολλήσω. Μεγάλη ιστορία είναι αυτό… η ψώρα που κόλλησα» σημειώνει η 50χρονη μιλώντας αποκλειστικά στο Live News.

Η 50χρονη δούλευε στη Μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων το 2020 και αποκαλύπτει αποκλειστικά στο Live News, ότι κατά τη διάρκεια ελέγχου όλοι ήταν ενήμεροι και μάλιστα περίμεναν τους ελεγκτές έχοντας αρωματίσει τους διαδρόμους.

«Όταν ήρθε το υγειονομικό για έλεγχο. Εμένα μου έκανε εντύπωση, πως αυτοί οι άνθρωποι ήταν ήδη ενημερωμένοι; και την ώρα που θα έρθουνε… και βάζανε τότε στους διαδρόμους, ψεκάζανε άρωμα χώρου.

Και τότε λέγανε να τους περιποιηθούμε πιο καλά γιατί θα μπουν μέσα στην αίθουσα που είναι τα γεροντάκια και τους σηκώσουν τα ρούχα να τους ελέγξουνε. Κάτι που δεν έγινε. Και έλεγχος για ψώρα δεν έγινε» τόνισε. «Εκλιπαρούσαν ηλικιωμένοι για λίγο φαγητό»

Στις καταγγέλλεις για ασιτεία και ελλιπή διατροφή, έρχεται να προστεθεί και η μαρτυρία της 50χρονης πρώην εργαζόμενης, που έβλεπε τους ηλικιωμένους να εκλιπαρούν για λίγο φαγητό, χαρακτηρίζοντας μάλιστα ειρωνικά το γηροκομείο με κέντρο αδυνατίσματος.

«Εκεί είναι κέντρο αδυνατίσματος. Ξέρετε πόσο άσχημο είναι να βλέπεις τώρα μια ασθενή που ήταν με εγκεφαλικό, είχε πρόβλημα στο χέρι που ήθελε μόνη της να τρώει η καημένη και να ψάχνει το λάδι, τη ντομάτα, τρία – τέσσερα κομματάκια ψιλοκομμένα, να ψάχνει το λάδι, να βουτάει το ψωμί και να μην υπάρχει. Ξέρεις πόσο άσχημα αισθάνεσαι» σημείωσε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα