Yπογραφές κατά των ανεµογεννητριών σε Ναυπακτία και ∆ωρίδα

13.01.2025 / 7:51
anemogen_kataskevi_fokidanews

Στη συγκέντρωση υπογραφών κατά της εγκατάστασης ανεµογεννητριών σε Ναυπακτία και ∆ωρίδα προχωρούν κάτοικοι και φορείς της περιοχής, αναφέροντας πως «στον ∆ήµο Ναυπακτίας έχουν εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια και λειτουργούν 93 ανεµογεννήτριες, ενώ σχεδιάζεται να εγκατασταθούν 142 επιπλέον ανεµογεννήτριες, συν τις µονάδες αποθήκευσης µε µπαταρίες.

Tα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι αιολικοί σταθµοί προχωρούν στην αδειοδότησή τους µε την ανοχή του ∆ήµου Ναυπακτίας και των διαφόρων υπηρεσιών. Και σαν να µην έφταναν όλα αυτά… Το 1/3 του Πατραϊκού Κόλπου και σχεδόν όλο το παραλιακό µέτωπο του δήµου Ναυπακτίας σχεδιάζεται να καλυφθεί µε παράκτια αιολικά! Αυτή την περίοδο, είναι σε δηµόσια διαβούλευση τρεις νέοι αιολικοί σταθµοί στις θέσεις, «Φτέρη-Βρυζάλωνα» µε 7 ανεµογεννήτριες, «Κέντρωµα-Άνω Πύργος» µε 7 ανεµογεννήτριες και «Ξεροβούνι» µε συνολικά 13 ανεµογεννήτριες.

∆εδοµένου ότι κανείς (και πρωτίστως η τοπική κοινωνία) δεν θα έβαζε τα οικονοµικά κέρδη πάνω από την ίδια του την ζωή, καλούµε τους δηµότες Ναυπακτίας και ∆ωρίδας, τα τοπικά συµβούλια, τους συλλόγους της περιοχής, τους κατοίκους και τους φορείς της Αιτωλοακαρνανίας και της Φωκίδας, τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, όπως και κάθε ενδιαφερόµενο πολίτη από όλη την επικράτεια να ενηµερωθούν-διαδώσουν προς πάσα κατεύθυνση την παρούσα είδηση και να δηλώσουν την εναντίωσή τους στα έργα αυτά, καθώς και την Περιφέρεια ∆υτικής Ελλάδας να λάβει γνώση των ΜΠΕ και να γνωµοδοτήσουν-συµµετέχουν στις διαβουλεύσεις µε επαρκώς τεκµηριωµένες αρνητικές γνωµοδοτήσεις».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα