Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί σε δυο φάσεις – Τα σενάρια για το πως θα λειτουργήσουν οι κλειστοί χώροι

08.07.2021 / 18:48
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ta 6

Στις αρχές της εβδομάδας όπως είπε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη θα γίνουν οι ανακοινώσεις για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και ποιους αφορά αλλά και πως θα λειτουργήσουν οι κλειστοί χώροι από τις 15 Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προωθεί τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατ’ αρχήν των υγειονομικών και στην συνέχεια των εργαζομένων στους οίκους ευγηρίας μέσα στο καλοκαίρι.

Η δεύτερη φάση των υποχρεωτικών εμβολιασμών θα αφορά τους εκπαιδευτικούς με το άνοιγμα των σχολείων και στην συνέχεια τα Σώματα Ασφαλείας. 

Όσον αφορά στην λειτουργία των εσωτερικών χώρων σε εστίαση και κέντρα διασκέδασης, καταλύτης στην όποια  απόφαση θα είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα και η εικόνα της χώρας στο σύνολό της.

Τα δυο σενάρια

Το πρώτο σενάριο αφορά στις αποφάσεις που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Δηλαδή, ο επιχειρηματίας να αποφασίζει ο ίδιος αν θα διαθέσει τους εσωτερικούς χώρους του για αμιγή ή και μεικτή χρήση.

Θα δίνεται η δυνατότητα στον επιχειρηματία να κατεβάζει μια εφαρμογή επαλήθευσης στην οποία θα τσεκάρει το covid pass που θα πρέπει να έχει μαζί του ο πελάτης για να δείχνει ότι είτε έχει εμβολιαστεί, είτε έχει νοσήσει και άρα έχει αντισώματα, είτε ότι είναι κάτοχος αρνητικού τεστ.

Όμως, το δεύτερο σενάριο είναι οι εσωτερικοί χώροι να λειτουργήσουν μόνο για εμβολιασμένους και οι ανεμβολίαστοι να κάθονται στους υπαίθριους χώρους των καταστημάτων.

Η κυβέρνηση σε κάθε τόνο πάντως τονίζει ότι δεν θα υπάρξουν οριζόντια μέτρα και ρίχνει όλες της τις δυνάμεις να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα