Υποχώρησε η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca

27.03.2021 / 11:08
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
astrazeneca

Αυτήν την εβδομάδα δημιουργήθηκε ένα ακόμη αμφιλεγόμενο ζήτημα γύρω από το εμβόλιο της AstraZeneca. Αυτή φορά, πηγή της διαμάχης ήταν η ορθότητα των πρόσφατων δεδομένων που κυκλοφόρησε η εταιρεία για το εμβόλιο COVID-19 με βάση τις κλινικές δοκιμές στην Αμερική, τη Χιλή και το Περού.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα (22/3), η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εμβόλιο της κατά του κορονοϊού έδειξε 79% αποτελεσματικότητα κατά της συμπτωματικής νόσου και 100% αποτελεσματικότητα κατά της σοβαρής νόσου. Ωστόσο, την ίδια μέρα,η Επιτροπή Παρακολούθησης Ασφάλειας Δεδομένων (DSMB), μια ανεξάρτητη επιτροπή που επιβλέπει τη δοκιμή, εξέφρασε «ανησυχία ότι η AstraZeneca μπορεί να έχει συμπεριλάβει πληροφορίες από αυτή τη δοκιμή που δεν είναι επικαιροποιημένες(«outdated»), οι οποίες μπορεί να έχουν δώσει μία ελλιπή εικόνα των δεδομένων αποτελεσματικότητας».

Η AstraZeneca, 2 μέρες αργότερα παραδέχτηκε ότι οι δημοσιευμένοι αριθμοί βασίστηκαν σε μία προσωρινή ανάλυση με δεδομένα μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου και ότι δεν ήταν επικαιροποιημένη.

dikaiologitika.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα