Υπό άκρα μυστικότητα η επιχείρηση στο σπίτι του ενός από τους συλληφθέντες στην Ζάκυνθο

29.03.2023 / 13:55
zakynthos-pakistanos-4-768x432

Οι δύο συλληφθέντες, όταν ταξίδευαν στην Αθήνα από την Ζάκυνθο και την Σπάρτη, διέμεναν σε καταυλισμό στα Λιόσια.

Στη Ζάκυνθο διέμενε ένας από τους δύο τρομοκράτες, που συνελήφθησαν για συμμετοχή και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση από ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ. Ο ένας εξ αυτών βρισκόταν στο νησί κάνοντας αγροτικές και οικοδομικές εργασίες.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει η ΕΡΤ και το imerazante.gr φαίνεται το σπίτι του ενός, το οποίο βρισκόταν στην περιοχή Λαγανάς, σε σχετικά απομονωμένο σημείο. Στο σπίτι αυτό είχε γίνει πριν περίπου ένα μήνα, επιχείρηση σκούπα από την Αστυνομία για ναρκωτικά, καθώς όπως μαρτυρούν κάτοικοι της περιοχής, το σημείο είναι άντρο παράνομων αλλοδαπών κυρίως Πακιστανών.

Δείτε φωτογραφίες:

Υπό άκρα μυστικότητα η επιχείρηση στο σπίτι του ενός από τους συλληφθέντες στην Ζάκυνθο 3
Υπό άκρα μυστικότητα η επιχείρηση στο σπίτι του ενός από τους συλληφθέντες στην Ζάκυνθο 4

Η έρευνα των αστυνομικών επικεντρώνεται σε δύο σημεία, με πρώτο το διαμέρισμα-γιάφκα στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο περνούσαν πολύ χρόνο ο 27χρονος και ο 29χρονος Πακιστανός που έχουν συλληφθεί.

Η εικόνα που έχουν οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση είναι ότι στο εν λόγω διαμέρισμα οι δύο Πακιστανοί συναντούσαν συμπατριώτες τους με στόχο να συγκροτήσουν μια τρομοκρατική ομάδα. Οι επαφές γίνονταν μέσω WhatsApp χωρίς μέχρι στιγμής να είναι ξεκάθαρο αν και πόσοι από τους Πακιστανούς που συναντήθηκαν με τους δύο τρομοκράτες ενέδωσαν στις προτάσεις τους.

Το διαμέρισμα-γιάφκα έχει ήδη ερευνηθεί από την Αντιτρομοκρατική, ενώ περίπου 20 είναι οι Πακιστανοί που έχουν ήδη καταθέσει καθώς ερευνάται η έκταση του τρομοκρατικού δικτύου που προσπάθησαν να στήσουν ο 27χρονος και ο 29χρονος.

Το δεύτερο στοιχείο το οποίο ερευνάται από Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ είναι οι επαφές και οι «άκρες» που είχαν οι δύο Πακιστανοί τρομοκράτες με λαθρεμπόρους όπλων από τον χώρο του ποινικού εγκλήματος καθώς η εύρεση οπλισμού ήταν το μεγαλύτερο ζητούμενο για τους δύο συλληφθέντες.

Μέχρι στιγμής αυτό που έχει, επίσης, διαπιστωθεί από την εξέταση και ανάλυση των κινητών τηλεφώνων των δύο Πακιστανών είναι ότι μιλούσαν συνέχεια για δολοφονίες και ανθρωποκτονίες ενώ έκαναν αναφορές σε συγκεκριμένα πρόσωπα, πάντα Εβραϊκής καταγωγής. Το στοιχείο αυτό, μάλιστα, οδηγεί τους αναλυτές στο συμπέρασμα ότι το φονικό πλάνο των τρομοκρατών ήταν αρχικά να χτυπήσουν στο εστιατόριο στου Ψυρρή και στη συνέχεια να επιτεθούν και σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Όλο το σχέδιο, λένε οι αναλυτές, χαρασσόταν από τον 30χρονο συμπατριώτη και συγχωριανό των δύο Πακιστανών που βρισκόταν στο Ιράν από όπου και τους κατηύθυνε από την Τεχεράνη.

Αυτός ήταν που επέβαλε στους δυο συλληφθέντες, την επίθεση να την κάνουν με όπλα, την ώρα που στο εστιατόριο θα υπήρχαν περισσότερα από 50 άτομα. Για κάθε νεκρό, δε, που θα «γάζωναν» θα έπαιρναν 15.000 ευρώ. Όμως η επιχείρηση ανεβλήθη, καθώς δεν κατάφεραν να βρουν τα όπλα που αναζητούσαν και για το λόγο αυτό στράφηκαν στα κανάλια των ποινικών. Σημειώνεται ότι οι Πακιστανοί, περιγράφονται ως ιδιαίτερα σκληρά άτομα χωρίς κανένα ηθικό φραγμό και σεβασμό απέναντι στην ανθρώπινη ζωή. Αυτό που τους ενδιέφερε, λένε οι αναλυτές των δυο υπηρεσιών, είναι να σκοτώσουν όσοι πιο πολλά άτομα μπορούσαν για να ανέβει το ύψος της ματωμένης αμοιβής ενώ ήταν και εμποτισμένοι με θρησκευτικό φανατισμό.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα