Υπερταμείο: Ο Άραξος και 21 περιφερειακά αεροδρόμια βαδίζουν προς ιδιωτικοποίηση

30.06.2022 / 21:24
ka 5

Η εικόνα του κρατικού αερολιμένα του Αράξου και του πολιτικού αεροδρομίου, δεν είναι καλή από πλευράς υποδομών.

Για την ακρίβεια παρά την φιλότιμη προσπάθεια που γίνεται από τους αρμόδιους και υπευθύνους του αεροδρομίου, ο Άραξος έχει την εικόνα εγκατάλειψης από το κράτος, γεγονός που κοστίζει στην επιβατική κίνηση του και κατά επέκταση στην τουριστική κίνηση της Δυτικής Ελλάδος αφού ένα μεγάλο μέρος αυτής τροφοδοτείται από το αεροδρόμιο.

Τα σενάρια που μιλούν για ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου του Αράξου, φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται αφού το υπερταμείο που έχει αναλάβει το όλο ζήτημα κινείται προς μία τέτοια κατάθεση.

Το σχέδιο αναφέρει την ιδιωτικοποίηση των 22 περιφερειακών κρατικών αεροδρομίων με τη μορφή πακέτου, στην προκήρυξη ενός διαγωνισμού, παραχωρώντας τα σε ιδιώτη ή σε ιδιώτες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν και να αναλάβουν την διαχείριση τους για τις επόμενες δεκαετίες.

Τα αεροδρόμια αυτά είναι τα εξής: Χίος, Αλεξανδρούπολη, Άραξος, Κάρπαθος, Λήμνος, Ιωάννινα, Μήλος, Νάξος, Πάρος, Ικαρία, Κύθηρα, Λέρος, Σητεία, Ν. Αγχίαλος, Κάλυμνος, Σκύρος, Σύρος, Αστυπάλαια, Καστελόριζο, Καστοριά, Κάσος και Κοζάνη.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα