Υπεραστικό Κτελ Αχαϊας: Τον Μάρτιο του 2022 η παράδοση του νέου σταθμού στους πρώην Μύλους Αγίου Γεωργίου

11.09.2021 / 10:04
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
700

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΗ ΜΑΣΣΑΡΑ
[email protected]

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το έργο για την δημιουργία του νέου σταθμού υπεραστικού ΚΤΕΛ Πάτρας. Ο νέος σταθμός ήδη έχει δρομολογηθεί και όπως θα μπορεί να δει κάθε διερχόμενος από το σημείο, θα παρατηρήσει τις εμβληματικές εγκαταστάσεις στον χώρο όπου στεγάζεται και το παλαιό εργοστάσιο «Μύλοι Αγίου Γεωργίου». Όπως υπολογίζεται με τα νέα δεδομένα του σχετικού εγγράφου του έργου, μέχρι τον Μάρτιο του 2022 ο νέος σταθμός θα είναι έτοιμος πλήρως και σε λειτουργία.

Η καθυστέρηση λόγω Covid
Η πανδημία αποτέλεσε σημαντική παράμετρο για να καθυστερήσουν οι εργασίες υλοποίησης του έργου. Με τις ιδιόμορφες και δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικράτησαν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, η τεχνική εταιρία προχώρησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην συνέχεια της υλοποίησης του έργου, φτάνοντας σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες, την ολοκλήρωσή του κατά 60%. Πλέον οι εργασίες συνεχίζονται απρόσκοπτα, ώστε το έργο να παραδοθεί τον Μάρτιο του 2022.

Οι εργασίες
Ο υπεύθυνος στον τεχνικό τομέα του έργου Παναγιώτης Αθανασόπουλος δήλωσε στο «Ν» πως: «Μέχρι στιγμής οι εργασίες που πραγματοποιούνται στον καινούργιο χώρο του ΚΤΕΛ, αφορούν την κατασκευή στεγάστρου για την στέγαση του, τις εργασίες στο τοιχίο περιμετρικά του χώρου και τέλος, τις εργασίες για την ενίσχυση και διαμόρφωση του κτηρίου που ήδη υπάρχει, για τις ανάγκες των κεντρικών γραφείων και λοιπών λειτουργικών χώρων του νέου σταθμού». Οι εργασίες στο παλαιό κτίριο των «Μύλων Αγίου Γεωργίου», γίνονται με τέτοιον τρόπο που να μην αλλοιωθεί ο βιομηχανικός χαρακτήρας του, δίνοντας μια διαφορετική και προσεγμένη εικόνα στον χώρο».
Όπως έγινε γίνει γνωστό, το σιλό (κατασκευή που χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία και την αποθήκευση χύδην στερεών υλικών) θα μετατραπεί σε λειτουργικό χώρο για τους ανθρώπους του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας.
Ο χώρος κίνησης και στάθμευσης των υπεραστικών λεωφορείων θα διαμορφωθεί στον ακάλυπτο χώρο του συγκροτήματος. Κατά τα λοιπά, στο πρώτο, εξαώροφο, κτίριο του συγκροτήματος θα διαμορφωθεί ο κεντρικός χώρος του σταθμού, στο δεύτερο (τριώροφο) κτίριο χωροθετείται στον ισόγειο χώρο η είσοδος για την πρόσβαση στο σταθμό από την οδό Αστιγγος και στους ορόφους θα δημιουργηθούν αίθουσες συνεδριάσεων ενώ στο τρίτο κτίριο (σιλό), στο ισόγειο θα χωροθετηθούν βοηθητικοί χώροι (WC, αποθήκη αποσκευών, ασυνόδευτων δεμάτων κ.ά.).
Παράλληλα υπάρχει πρόβλεψη ώστε στον χώρο του πρώην βιομηχανικού κτιρίου να υπάρχουν και εμπορικές χρήσεις για να εξυπηρετούνται οι ανάγκες του επιβατικού κοινού.

Λειτουργικότητα στην κυκλοφορία οχημάτων
Μιλώντας στον «Ν» ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας Ανδρέας Μανωλόπουλος, ανέφερε χαρακτηριστικά, πως έχουν γίνει όλες εκείνες οι απαραίτητες μελέτες και διαδικασίες από την πολεοδομία και τις λοιπές υπηρεσίες, προκειμένου όταν τεθεί σε πλήρη λειτουργία ο σταθμός και ξεκινήσουν τα δρομολόγια από εκεί, κατά την είσοδο και έξοδο των λεωφορείων να μην δημιουργηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα με την κυκλοφορία των οχημάτων.
Τι εκκρεμεί
«Στον νέο σταθμό, εντός του σχεδιασμού εμπεριέχεται η δημιουργία μίνι εμπορικού κέντρου, στο οποίο θα φιλοξενηθούν κάποια εμπορικά καταστήματα μαζί και καταστήματα εστίασης. Αξίζει να αναφερθεί πως στην επόμενη φάση των εργασιών αναμένεται η δημιουργία ραμπών για την επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών για τα λεωφορεία», συμπληρώνει ο κ. Μανωλόπουλος.

(Από το Νεολόγο Πατρών)

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα