Υπάρχει ένα μουσικό κομμάτι που μπορεί να μειώσει το άγχος κατά 65%

28.09.2023 / 10:38
f6dziBqjV2RAiCTAtLW9vT-1200-80-e1604388560798

Έρευνα έδειξε ότι ένα συγκεκριμένο τραγούδι είναι τόσο αποτελεσματικό στη μείωση του άγχους όσο και τα ηρεμιστικά φάρμακα.Ένα συγκεκριμένο τραγούδι είναι τόσο χαλαρωτικό που έρευνες έχουν δείξει ότι μειώνει το άγχος κατά 65% και μπορεί να ανταγωνιστεί ακόμη και τα φαρμακευτικά προϊόντα όταν πρόκειται για την καταπράυνση του άγχους.

Μια μελέτη σχετικά με το προεγχειρητικό άγχος απευθύνθηκε σε ασθενείς που έπασχαν απο άγχος και προσπαθούσαν να το αντιμετωπίσουνμε ένα είδος περιφερειακής αναισθησίας (αποκλεισμός περιφερικών νεύρων).

Γράφοντας στο περιοδικό Regional Anesthesia and Pain Medicine το 2019, η ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια δήλωσε ότι το προεγχειρητικό άγχος είναι σύνηθες και μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα του στρες στον οργανισμό. Εκτός των άλλων, η ομάδα αποκάλυψε ότι τα ηρεμιστικά που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του άγχους μπορεί να έχουν παρενέργειες που επηρεάζουν την αναπνοή και τη ροή του αίματος και χρειάζονται συνεχή παρακολούθηση.

Στη συνέχεια η ομάδα προχώρησε σε μια πρωτοποριακή έρευνα.

Για τη συγκεκριμένη μελέτη, 157 ενήλικες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, με την πρώτη να λαμβάνει 1mg έως 2mg μιδαζολάμης.

Η μιδαζολάμη συνταγογραφείται μερικές φορές ως ηρεμιστικό για τους ασθενείς του NHS που υποβάλλονται σε μια σειρά από θερααπευτικές διαδικασίες.

Ενώ η δεύτερη ομάδα άκουγε το Weightless της Marconi Union μέσω ακουστικών απομόνωσης θορύβου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα