Υπάλληλος μπαρ χρέωνε τις τραπεζικές κάρτες των πελατών

03.11.2020 / 10:25
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
e-shop

Πέντε πελάτες ενός μπαρ στα Ιωάννινα είδαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους να… ελαφρύνουν χωρίς να αντιλαμβάνονται πώς έγινε αυτό! Μετά από έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας, προέκυψε ότι ο υπάλληλος ενός μπαρ στον οποίο έδιναν τις κάρτες τους για να πληρώσουν χρησιμοποιούσε τα στοιχεία τους για να κάνει διαδικτυακές αγορές!

Στο διάστημα από το Μάρτιο ως τον Αύγουστο, ο πονηρός υπάλληλος έκανε παραγγελίες προϊόντων συνολικής αξίας 4.232 ευρώ, χρεώνοντας τους λογαριασμούς των ανυποψίαστων πελατών! Οι έρευνες των αστυνομικών στις κινήσεις των καρτών, αποκάλυψαν ψηφιακά ίχνη που τους οδήγησαν στον δράστη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτες με υπολογιστή κατ’ εξακολούθηση, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Το περιστατικό αυτό ήταν το δεύτερο μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα, μετά τον υπάλληλο που δούλευε σε ένα κατάστημα στο Αίγιο από τις 27 Δεκεμβρίου του 2019 ως τις 4 Φεβρουαρίου φέτος, αλλά πρόλαβε να χρεώσει με 8.745 ευρώ τους λογαριασμούς των πελατών οι οποίοι του παρέδιδαν τις τραπεζικές κάρτες τους για να πληρώσουν, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι κατέγραφε τους αριθμούς και τους κωδικούς και έκανε με αυτούς αγορές μέσω διαδικτύου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα