Παρασκευή, 20.05.2022, 5:01 μμ

Υπ. Προστασίας του Πολίτη: Οι διαδηλωτές έστειλαν παραπλανητικά sms

17.11.2020 / 19:35
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Members of the Greek Communist Party (KKE) flee tear gas and a water cannon during clashes with riot police, as the Greek government banned the annual march to mark the anniversary of a 1973 student revolt against the then military junta due to the coronavirus disease (COVID-19) pandemic, in Athens, Greece, November 17, 2020. REUTERS/Alkis Konstantinidis

 Με μια μακροσκελή ανακοίνωση το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιχειρεί να απαντήσει για όλα όσα έγιναν στο κέντρο της Αθήνας σήμερα ημέρα που επέλεξαν κόμματα της αριστεράς να κάνουν συγκεντρώσεις και πορείες παρά τις απαγορεύσεις λόγω κορονοϊού. Στην ανακοίνωση το υπουργείο δεν δέχεται ότι υπήρξε όργιο αστυνομικής βίας όπως καταγγέλει το ΚΚΕ.

Με τίτλο: «Τα σημερινά γεγονότα στην επέτειο του Πολυτεχνείου»  το υπουργείο ενημερώνει ότι όλα τα γεγονότα είναι καταγεγραμμένα και θα δοθούν στην δημοσιότητα.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι παρά το γεγονός ότι στις σημερινές δραματικές συνθήκες πανδημίας, ζητήθηκε από την Κυβέρνηση ο εορτασμός να γίνει χωρίς πορεία, με την κατάθεση στεφάνων και η Αστυνομία απαγόρευσε τις συναθροίσεις με περισσότερα από 4 άτομα, σήμερα το πρωί στο πάρκο Ελευθερίας τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το ΚΚΕ έκαναν εκδηλώσεις και κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο του ΕΑΤ ΕΣΑ, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα και παραβιάζοντας την απαγόρευση.

 «Το ΚΚΕ συγκέντρωσε και περίπου 200 άτομα εμπρός από το σταθμό του μετρό στο Μέγαρο Μουσικής για να κατευθυνθεί προς την αμερικάνικη Πρεσβεία. Η Αστυνομία δεν το επέτρεψε. Τα άτομα προσήλθαν χρησιμοποιώντας παραπλανητικά sms. Η Αστυνομία ανέφερε στους διοργανωτές ότι η συγκέντρωση είναι παράνομη και ζήτησε τη διάλυσή της. Έλαβε τη διαβεβαίωση ότι θα γίνει σε λίγα λεπτά, γι’ αυτό δεν επενέβη εξαντλώντας κάθε όριο ανοχής. Αργότερα στο κέντρο της Αθήνας, εντελώς απρόκλητα το ΚΚΕ συγκέντρωσε περίπου 1.500 άτομα στα Προπύλαια και προσπάθησε να κάνει πορεία.

Η Αστυνομία ζήτησε επανειλημμένα την αποχώρηση. Με διάφορα προσχήματα για παρουσία εισαγγελέα – που ήταν ήδη ενήμερος – και διαμαρτυρίες για «σκισμένα πουκάμισα» οι διαδηλωτές δεν υποχώρησαν», τονίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Υποστηρίζει επίσης ότι «Η Αστυνομία χωρίς κανένα «όργιο αστυνομικής βίας», αλλά εφαρμόζοντας το νόμο που ισχύει για όλους τους πολίτες, χρησιμοποίησε μέτρα και μεθόδους διάλυσης με κλιμάκωση. Με τελευταία, αλλά αναγκαία, τη ρίψη χημικών. Τα γεγονότα είναι καταγεγραμμένα και θα δοθούν στη δημοσιότητα. Οι διαδηλωτές διαλύθηκαν και επανασυγκεντρώθηκαν. Έγιναν προσαγωγές και ακολουθούνται οι νόμιμες διαδικασίες».

Τέλος επισημαίνει ότι «Η Αστυνομία θα συνεχίσει ολόκληρη τη μέρα, όπως και κάθε μέρα, να προστατεύει τη δημόσια υγεία και να εφαρμόζει το νόμο. Με τη μέγιστη δυνατή ανοχή. Αλλά και με μια μεγάλη κόκκινη γραμμή. Τη νομιμότητα και την δημόσια υγεία. Στη συνέχεια το λόγο έχει η δικαιοσύνη και η κρίση των πολιτών».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα