Υγειονομικοί του ΕΣΥ σε αναστολή: “Τιμωρητική η στάση της πολιτείας”

22.09.2021 / 21:00
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
iStock-1325806796-666x399

Του Θάνου Χριστακόπουλου

Κλήθηκαν να πάρουν ίσως την σημαντικότερη απόφαση της ζωής τους, μια απόφαση που, στην παρούσα φάση τους αφήνεις χωρίς δουλειά και εισόδημα μέχρι νεωτέρας. Πρόκειται για περίπου 600 εργαζόμενους στα νοσοκομεία της Πάτρας οι οποίοι παρά το γεγονός ότι η επιστημονική κοινότητα  έχει σε όλους τους τόνους, τονίσει ότι οι κίνδυνοι σοβαρών παρενεργειών από ένα εμβόλιο είναι μικροί σε σύγκριση με τον κίνδυνο της ίδιας της νόσου, επέλεξαν να μην εμβολιαστούν.

Η απόφασή τους, καθορίζει το δικό τους μέλλον, ενώ αφήνει πίσω κενά που η κυβέρνηση, κατά πώς φαίνεται, σχεδιάζει να καλύψει με την συνδρομή του ιδιωτικού τομέα στα δημόσια νοσοκομεία.

 Οι υγειονομικοί που τέθηκαν, εκτός ΕΣΥ, κάνουν λόγο για τιμωρητική στάση της Πολιτείας, φοβούνται δυσλειτουργίες στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της χώρας κι επιμένουν, στην πλειοψηφία τους τουλάχιστον, ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω.

Παράλληλα οργανώνουν την «αντεπίθεσή» τους με προσφυγή στη Δικαιοσύνη όπου θα ζητούν την ακύρωση των αναστολών τους και θα διεκδικούν την άμεση επιστροφή τους στις δουλειές τους. Να σημειωθεί πάντως, ότι τόσο σε επίπεδο ελληνικών δικαστηρίων, όσο και σε πανευρωπαϊκό, όλες οι προσφυγές κατά της υποχρεωτικότητας έχουν απορριφθεί.

Πέραν αυτών, στόχος τους να υποστηρίξουν εκείνους που θα αντιμετωπίσουν τα μεγαλύτερα προβλήματα επιβίωσης. Έτσι, στην Πάτρα, καθημερινά 3-6μ.μ. συγκεντρώνεται βοήθεια στην οδό Καρατζά 17. Σήμερα ο «Νεολόγος» φιλοξενεί τρεις νέες γυναίκες που τέθηκαν σε αναστολή από τον «Άγιο Ανδρέα».

ΠΟΛΥΝΙΚΗ ΜΠΕΚΑ –ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ»

«Εργάζομαι 23 χρόνια στο παθολογοανατομικό εργαστήριο (τμήμα βιοψιών) και είμαι διαζευγμένη μάνα με δύο παιδιά..

Έχω βγει από 1η Σεπτεμβρίου σε αναστολή, που σημαίνει χωρίς μισθό, με δάνειο  και χωρίς καμία άλλη πηγή εσόδων.

Οι λόγοι που δεν κάνω το εμβόλιο είναι πολλοί, ο βασικότερος εκ των οποίων είναι ότι δεν υπάρχει καμία επιστημονική βάση στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και αυτό με βάζει σε υποψίες.. κάτι δεν πάει καλά με αυτό το εμβόλιο και κάνουν τα πάντα για να εμβολιαστούμε…, άλλωστε τόσο οι εμβολιασμένοι, όσο και οι ανεμβολίαστοι μεταδίδουν εξίσου τη νόσο, δε βρίσκω λοιπόν το λόγο αυτής της διάκρισης.

Επίσης πρόκειται για ένα εμβόλιο που δεν έχει δοκιμαστεί σε βάθος χρόνου, βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και μου ακούγεται εξωπραγματικό να σε υποχρεώνουν να λάβεις μέρος σε ένα πείραμα, το οποίο θα ολοκληρωθεί το 2023…

Από την αρχή της πανδημίας μέχρι και 31 Αυγούστου δε μεταδίδαμε τη νόσο…, Από 1η Σεπτέμβρη ξεκινήσαμε λοιπόν να μεταδίδουμε, βγήκαμε σε αναστολή και τα δημόσια νοσοκομεία που τα τελευταία χρόνια είχαν φτάσει στα όριά τους, πλέον υπολειτουργούν και αυτό θα φανεί ακόμα περισσότερο στο εγγύς μέλλον, όταν θα ακυρώνονται τα ραντεβού των ασθενών, όταν θα καθυστερούν οι απαντήσεις των εργαστηριακών εξετάσεων και οι άνθρωποι θα κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασθένειες που μέχρι προ πανδημίας ήταν αντιμετωπίσιμες».

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ- ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ

«Είμαι σε αναστολή καθηκόντων εργασίας από 1/9/21. Συναισθήματα πικρίας με διακατέχουν για την άκρως τιμωρητική στάση της κυβέρνησης. Μας στερεί το δικαίωμα στην εργασία και μας οδηγεί εκβιαστικά στην οικονομική εξαθλίωση καταπατώντας όλα μας τα δικαιώματα. Όλη αυτή η κατάσταση με έχει κάνει πιο δυνατή και απόλυτα σίγουρη για την απόφαση που έχω πάρει να μην κάνω το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Δεν είμαι αρνητής των εμβολίων κι έχω κάνει όλα τα εμβόλια ως επαγγελματίας υγείας. Για το συγκεκριμένο διατηρώ τις επιφυλάξεις μου διότι βρίσκεται ακόμα σε  πειραματικό στάδιο και έχει πολλές παρενέργειες. Μόνο έτσι θα διαφυλάξω την υγεία μου, μόνο εγώ αποφασίζω για το πώς θα διαθέσω το σώμα μου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους ίδιους τους συναδέλφους μας, ήδη έχουν αρχίσει να φαίνονται τα προβλήματα δυσλειτουργίας των νοσοκομείων, κι όχι μόνο από τα κενά που έχουν δημιουργηθεί από την δική μας απουσία, υπάρχουν επίσης πολλοί συνάδελφοί μας που νοσούν, συνεπώς μπαίνουν και σε καραντίνα, αλλά και από τις αυξημένες ανάγκες λόγω των κρουσμάτων. Πολύ φοβάμαι ότι η δημόσια υγεία θα τεθεί σε μεγάλο κίνδυνο».

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ- ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΤΕ/ΜΑΙΑ ΠΕ- MSc ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

«Σήμερα υφίστανται καθεστωτικές πολιτικές που καταπατούν βασικά θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα και επενδύουν σε τιμωρητικές στρατηγικές προκειμένου να επιτευχθούν οι όποιοι άλλοι σκοποί και στόχοι αυτών που πρεσβεύουν την Ελευθερία και Δημοκρατία.

Μία τέτοια τιμωρητική στάση βιώνουμε τις τελευταίες, περίπου, δύο εβδομάδες οι άλλοτε «μαχητές» της πανδημίας, οι υγειονομικοί.

Αφού, λοιπόν, εμείς οι υγειονομικοί πολεμήσαμε μέσα στα νοσοκομεία και χειροκροτηθήκαμε από την πλειοψηφία, σήμερα τιμωρούμαστε επειδή λέμε «Ναι» στην ελεύθερη επιλογή και «Όχι» στην υποχρεωτικότητα πάσης φύσεως. Έτσι, στερούμαστε τα δικαιώματα της αξιοπρέπειας, της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας, αλλά και της εργασίας, καθώς επίσης έχουμε διαχωρισθεί σε στρατόπεδα αφού συνεπής πολίτης, άρα και συνεπής υγειονομικός, είναι μόνο ο εμβολιασμένος πολίτης/ υγειονομικός.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι οι ήδη υφιστάμενες νοσοκομειακές, και όχι μόνο, αρρυθμίες, η μη διαφύλαξη της ποιοτικής παροχής φροντίδας υγείας των ασθενών. Δεν το επιθυμώ λόγω φόβου παρενεργειών. Δεν έχω πεισθεί για την ασφάλεια των συγκεκριμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων».

(από την εφημερίδα «Νεολόγος»).

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα