Ξεσπά 39χρονη μητέρα με 4 παιδιά – «Ήθελα να εμβολιαστώ αργότερα και απολύθηκα»

17.03.2021 / 17:56
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
CORONAVIRUS-FRANCE-VACCINES-1536x1024

Μια μητέρα τεσσάρων παιδιών και χήρα πριν από λίγο καιρό βρέθηκε απολυμένη από την εργασία της, επειδή ζήτησε λίγο χρόνο πριν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού ενώ εργαζόταν σε γηροκομείου του Ηρακλείου ως ως φροντίστρια.

Όπως αναφέρει η 39χρονη σε εξώδικο ενώ ήταν σε αναρρωτική άδεια, δέχτηκε τηλεφώνημα από το διευθυντή του Γηροκομείου, ο οποίος τη ρώτησε αν επρόκειτο να εμβολιαστεί, όταν ξεκινούσε η διαδικασία των εμβολιασμών.

Η ίδια ζήτησε λίγο χρόνο για να εκτιμήσει τα δεδομένα και να σταθμίσει την κατάσταση, πριν εμβολιαστεί, με δεδομένο ότι είναι μητέρα 4 παιδιών, των οποίων την αποκλειστική φροντίδα έχει η ίδια. “Δεν είμαι αρνήτρια” – είπε στο Cretalive, “ήθελα μόνο να διαπιστώσω αν υπάρχουν παρενέργειες, πριν εμβολιαστώ κι εγώ”.

Όπως αναφέρεται στο εξώδικο, δε φοβόταν για τον εαυτό της αλλά για τα παιδιά της, καθώς αν – παρ’ελπίδα – χρειαζόταν να νοσηλευτεί, από ενδεχόμενη παρενέργεια, δεν υπάρχει κανένας να φροντίσει τα παιδιά της.

Εν τω μεταξύ, η ίδια ζήτησε να μετακινηθεί σε κάποιο άλλο πόστο, προκειμένου να μην έρχεται σε επαφή με ηλικιωμένους, οι οποίοι αποτελούν ευπαθή ομάδα, κάτι που ωστόσο δεν έγινε δεκτό. Αντιθέτως, όπως σημειώνει η 39χρονη δέχτηκε περαιτέρω πιέσεις για να εμβολιαστεί άμεσα, ακούγοντας μάλιστα ότι “αν δεν εμβολιαστεί θα υπάρξουν επιπτώσεις και κυρώσεις”.

Η 39χρονη γυναίκα μίλησε στο Cretalive για συνθήκες πίεσης, σε καθημερινή βάση, ενώ όταν δεν εμβολιάστηκε, κατά το δεύτερο 15ήμερο του Ιανουαρίου οπότε έγινε η πρώτη δόση του εμβολίου στους εργαζόμενους του Ιδρύματος, ξεκίνησαν καθημερινές πιέσεις για να εμβολιαστεί. “Ειδικότερα δε, αρχές Φεβρουαρίου του 2021, λίγες ημέρες πριν τη διενέργεια της δεύτερης δόσης εμβολιασμού, ενημερωθηκαμε ότι όποιος δεν προσκομίσει έγγραφο απόδειξης ότι έχει πραγματοποιήσει ραντεβού για τη διενέργειά του, θα απολυθεί” – αναφέρεται στο εξώδικο.

Η πρώην – πλέον – εργαζόμενη του Γηροκομείου εξηγεί ότι δεν αποκλείει τον εμβολιασμό της μελλοντικά, ζήτησε μόνο ένα εύλογο χρόνο για να σταθμίσει τα ιατρικά δεδομένα.

Η Κυριακή 28 Φεβρουαρίου ήταν η τελευταία της ημέρα στην εργασία της, από την οποία απολύθηκε, σύμφωνα με την ίδια λόγω του μη εμβολιασμού της, σύμφωνα με την πλευρά των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, για άλλη αφορμή.

Επικαλούμενη μία σειρά από παράγοντες, μεταξύ των οποίων και ο στιγματισμός της ως “αρνήτρια”, διεκδικεί την επιστροφή της στην εργασία της, κάνοντας λόγο για άκυρη, παράνομη και καταχρηστική απόλυση, η οποία δεν εδράζεται σε καμία αιτία, αφού άλλωστε όπως αναφέρει η 39χρονη, ουδέποτε είχε δεχθεί παράπονο ή επισήμανση για τις υπηρεσίες της.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα