Ξένα ΜΜΕ για την επίσκεψη της φον ντερ Λάιεν: Η Κομισιόν εγκρίνει τεράστιο πακέτο για την Ελλάδα

17.06.2021 / 21:51
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
to 51

Ρεπορτάζ για το σχέδιο Ελλάδα 2.0 που αφορά στην αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης φιλοξενούν μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία του εξωτερικού, με αφορμή και την επίσκεψη της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Ελλάδα και στην Αρχαία Αγορά, μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Η ΕΕ εγκρίνει το πλάνο της Ελλάδας 30,5 δισ. ευρώ» γράφει το Bloomberg, σημειώνοντας ότι όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν, το σχέδιο της Αθήνας πραγματεύεται αποτελεσματικά το σύνολο ή ένα σημαντικό υποσύνολο οικονομικών και κοινωνικών προκλήσεων που περιγράφονται σεις συστάσεις από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Άμεσα αναμένεται η εκταμίευση 4 δισ. ευρώ στην Ελλάδα ως προκαταβολή, δηλαδή το 13% του συνολικού ποσού που θα δοθεί στη χώρα, ενώ η Κομισιόν θα προχωρήσει στην έγκριση περαιτέρω εκταμιεύσεων βάσει της ικανοποιητικής εκπλήρωσης των στόχων που περιγράφονται στην απόφαση του Συμβουλίου.

«Ζωτικής σημασίας ανακούφιση για την Ελλάδα»

Στην έγκριση των κονδυλίων αναφέρεται και το Γαλλικό Πρακτορείο, εξηγώντας ότι η χρηματοδότηση παρέχει «ζωτικής σημασίας ανακούφιση για το μέλος της ευρωζώνης, του οποίου η οικονομία έχει δεχθεί αναταράξεις».

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε επίσημα την έγκριση του ελληνικού οικονομικού προγράμματος, κάτω από την Ακρόπολη της Αθήνας.

«Είμαι ευτυχής που ανακοινώνω ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να δώσει το πράσινο φως στο Ελλάδα 2.0», ανέφερε, καθώς βρισκόταν δίπλα από την πρωθυπουργό. Όπως εξήγησε, η έγκριση δόθηκε μετά από εμπεριστατωμένη αξιολόγηση των σχεδίων από αρμόδια επιτροπή.

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι το πρόγραμμα αποτελείται από 175 κρίσιμα σχέδια σε τέσσερις τομείς: περιβάλλον, ψηφιακή μεταρρύθμιση, απασχόληση και ιδιωτικές επενδύσεις. «Είναι πολύ σημαντική στιγμή για την Ελλάδα και την Ευρώπη» είπε ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα