Ξεκινούν στην Αχαΐα οι ενημερωτικές ημερίδες για τον εμπλουτισμό του Ψηφιακού Ξεναγού

21.06.2023 / 16:35
20230621 ΑΝΔΡΕΑΣ ΦΙΛΙΑΣ

Ξεκινούν από την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023 και στην ΠΕ Αχαΐας οι ημερίδες για τον εμπλουτισμό του ψηφιακού ξεναγού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του έργου «Ψηφιακό Σύστημα Πολυεπίπεδης Ανάδειξης της Ιστορίας και του Πολιτιστικού Αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

Η πύλη προβολής περιεχομένου και υπηρεσιών (portal),https://portal.westerngreece2021.gr/index.php/el/, λειτουργεί ήδηενώ είναι διαθέσιμες οι αντίστοιχες εφαρμογές για συσκευές

androidhttps://play.google.com/store/apps/details?id=gr.dynacomp.olympianland

και ios: https://apps.apple.com/us/app/olympian-land/id6445900549

Στο πλαίσιο της παραπάνω δράσης και προκειμένου οι φορείς να έχουν τη δυνατότητα προβολής σημείων ενδιαφέροντος της περιοχής τους (Μνημεία, Εκδηλώσεις, Επιχειρήσεις, σημεία φυσικού κάλλους κλπ.) διεξάγονται με σημαντική ανταπόκριση ενημερωτικές ημερίδες και στις τρείς Περιφερειακές Ενότητες που αφορούν στην παρουσίαση και τη δυνατότητα εμπλουτισμού των Σημείων Πληροφόρησης-Ενδιαφέροντος. Έτσι, δίνεται δυνατότητα συμπλήρωσης με νέα επιπλέον σημεία, προκειμένου να προβληθεί η ιστορία, ο πολιτισμός και ο τουριστικός χαρακτήρας του εκάστοτε Δήμου της ΠΔΕ. Ήδη ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανία και ΠΕ Ηλείας.

Οι ενημερωτικές ημερίδες απευθύνονται σε εκπροσώπους των Δήμων, Πολιτιστικών και Επιστημονικών Συλλόγων και Φορέων, Τουριστικών Επιχειρήσεων, Εφορειών Αρχαιοτήτων, Εκπαίδευσης κ.ά., οι οποίοι δραστηριοποιούνται εντός των δεκαεννέα Δήμων, των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

«Δημιουργούμε  Δράσεις-Υποδομές με εμβληματικά έργα που αναφέρονται στο παρελθόν, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του σήμερα, και στοχεύουν στην προσέγγιση και κατάκτηση ενός καλύτερου αύριο για τις γενεές που έρχονται. Υποδομές που αναδεικνύουν το πολιτιστικό και ιστορικό απόθεμα της Περιφέρειάς μας, που έχουν διάρκεια στο χρόνο, ενώ παράλληλα δίνουν αναπτυξιακές προοπτικές κυρίως στον τομέα του τουρισμού.  Έργα που  συμβάλουν καθοριστικά στην ανάδειξη όχι μόνο της ιστορίας και του πολιτισμού αλλά και του φυσικού κάλλους, των υποδομών και των σημείων ενδιαφέροντος που αξίζει κάποιος να επισκεφτεί”. δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού ελέγχου Ανδρέας Φίλιας

Για τις επόμενες ημέρες έχουν προγραμματιστεί ημερίδες στο Δήμο Καλαβρύτων. Συγκεκριμένα την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023 στις 11.30 το πρωϊ στο Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ) στην Κλειτορία και στις 7 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαβρύτων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα