Ξεκινούν οι εμβολιασμοί σε ηλικίες 60-64 ετών και 74-79 ετών

15.02.2021 / 8:57
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
emvolio_kor

Σε πλήρη εξέλιξη η εκστρατεία εμβολιασμού στη χώρα μας -παρά το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας- με πάνω από μισό εκατομμύριο να έχουν πραγματοποιηθεί. σήμερα Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου ξεκινούν τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca 200.000 πολίτες ηλικίας από 60-64 ετών καθώς επίσης και οι πολίτες ηλικίας 74 εως 79 ετών με τo εμβόλιo της Ρfizer/BioNTech. Στη μάχη των εμβολιασμών τίθενται από σήμερα και τα δύο μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

«Το ραντεβού για εμβολιασμό είναι ραντεβού ζωής. Νοιαζόμαστε, προστατευόμαστε, εμβολιαζόμαστε», αναφέρει το νέο σποτ για την προώθηση των εμβολιασμών στη χώρα μας, με πρωταγωνιστές τον Γιώργο Κωνσταντίνου και την Μάρω Κοντού. Πενήντα έξι χρόνια μετά από την ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» ο Αντωνάκης στο ραντεβού του με την κυρία Ελένη δεν παίρνει το καπελάκι του και φεύγει -γνωστή του ατάκα από την ταινία- αλλά τη μάσκα του λόγω κορονοϊού. Και οι δύο τους κατευθύνονται στο νέο εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι προκειμένου να εμβολιαστούν ώστε την επόμενη φορά που θα συναντηθούν να μπορούν να αγκαλιαστούν, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η κα Κοντού.

O Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς με ανάρτησή του στο Τwitter ευχαριστεί τον «Αντωνάκη» μας Γιώργο Κωνσταντίνου και την «Ελενίτσα» μας Μάρω Κοντού για το νέο σποτ που πρωταγωνιστούν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το εμβόλιο είναι δικαίωμα και προνόμιο μαζί. Ένα διαβατήριο για να ανακτήσουμε ξανά την ελευθερία μας αλλά κυρίως την κοινή μας ζωή που τόσο έχουμε στερηθεί.
Θερμές ευχαριστίες στον «Αντωνάκη» μας Γιώργο Κωνσταντίνου και την «Ελενίτσα» μας Μάρω Κοντού. Ζέσταναν τις καρδιές μας».

Στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι το τέλος Μαρτίου να έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 1.700.000 εμβολιασμοί. Προτεραιότητα μάλιστα στον εμβολιασμό θα δοθεί στους πολίτες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.


Όπως ανέφερε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους «προτεραιότητα έχουν οι μεταμοσχευμένοι, αιμοκαθαιρούμενοι και αυτοί με ενεργές νεοπλασίες και αμέσως μετά θα πάμε στην άλλη ηλικιακή ομάδα. Μέχρι τον Απρίλιο αναμένεται να έχουν εμβολιαστεί ο κύριος όγκος των ομάδων που είναι ευάλωτες και ευπαθείς». Ο κ. Θεμιστοκλέους άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το εμβόλιο της AstraZeneca, από τον Μάρτιο, να αρχίσει να χορηγείται και σε άτομα άνω των 65 ετών, αν τα αποτελέσματα απο τις κλινικές μελέτες το κρίνουν αποτελεσματικό και σε αυτές τις ηλικίες.

Σημειώνεται ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους περιμένουμε από την AstraZeneca 950.000 δόσεις, απο την Moderna 240.000 δόσεις και από την Pfizer 1.415.000 δόσεις.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα