Ξεκινούν άμεσα για Κάτω Αχαΐα – Αυτοψία του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΣΕ στην Πάτρα για τον Προαστιακό

20.03.2021 / 14:31
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
160956643_498580054490618_7940855288255366581_n

Την πρόθεσή του να αρθούν άμεσα οι όποιες επιφυλάξεις εκφράζονται και να ξεκινήσουν το ταχύτερο τα δρομολόγια του προαστιακού προς την Κ. Αχαΐα, εξέφρασε ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, Θανάσης Κοτταράς, ο οποίος βρέθηκε την Τετάρτη στην Πάτρα και πραγματοποίησε αυτοψία στη γραμμή, έως την Αχαγιά.

Ζήτησε να σταλούν εγγράφως ένα προς ένα τα ζητήματα που χρειάζονται βελτιώσεις. Σημειώνεται ότι προχθές ο ΟΣΕ είχε απαντήσει στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και αρμοδίως.

Η αίσθηση που άφησε ο κ. Κοτταράς ήταν πως -στην ουσία- οι ενστάσεις που διατυπώνονται για το δρομολόγιο και πολύ περισσότερο για το θέμα της ασφάλειας δεν αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για την επανεκκίνηση της γραμμής. Ακόμα και το ζήτημα της διεπαφής των τροχών του συρμού με τη σιδηροδρομική γραμμή, σύμφωνα με τους ανθρώπους του ΟΣΕ, δεν θέτει θέμα ασφάλειας.

Η κατάσταση της σιδηροδρομικής γραμμής, το αν υπάρχουν κλαδιά που «χτυπάνε» στο συρμό και η ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει για να ολοκληρώσει το δρομολόγιο σε χρόνο ικανό ώστε να καλύψει και την έγκαιρη επιστροφή στην Πάτρα, ήταν τα ζητήματα που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των συζητήσεων.

Αξίζει να τονιστεί το ότι, το τμήμα Καμίνια-Κ. Αχαΐα αυτή τη στιγμή είναι σε καλύτερη κατάσταση από το Ρίο-Άγιος Ανδρέας, το οποίο λειτουργεί.

Τον κ. Κοτταρά συνόδευαν από την Αθήνα ο διευθυντής συντήρησης γραμμής Βαγγέλης Χριστογιάννης και η υπεύθυνη γραμμής Θάλεια Καλαμπόκη. Στον συρμό επιβιβάστηκαν ακόμα το μέλος του ΔΣ του ΟΣΕ, Μάκης Κατσιγιάννης, ο αντιπεριφερειάχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, ο προϊστάμενος του ΟΣΕ Πάτρας Χρήστος Οικονόμου και εκπρόσωποι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Τέλος, ο κ. Κοτταράς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο προαστιακός να φτάσει περίπου στα 700 μέτρα μετά τον σταθμό της Κ. Αχαΐας, σε πολύ μικρή απόσταση από την πόλη, όπως ζητά και ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Σπύρος Μυλωνάς. Σαφώς, μια τέτοια περίπτωση θα ενδυνάμωνε επιβατικά τον προαστιακό αφού θα τον επέλεγαν πολλοί που θα πήγαιναν στις παραλίες το καλοκαίρι.

(από την εφημερίδα “Νεολόγος’).

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα