Παρασκευή, 15.01.2021, 9:15 πμ

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των υγειονομικών στο Νοσοκομείο Αγρινίου-ΦΩΤΟ

04.01.2021 / 9:56
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
tsolis-mpakopoulos-emvolio

Σε κλίμα αισιοδοξίας πως η μάχη με την πανδημία δίνεται πλέον με καλύτερους όρους ξεκίνησαν σήμερα, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021,  στο Νοσοκομείο Αγρινίου οι εμβολιασμοί του υγειονομικού προσωπικού για τον κορωνοϊό.

Την επιχείρηση «ελευθερία» στο Αγρίνιο σηματοδότησε η χθεσινή άφιξη της πρώτης παρτίδας με 200 δόσεις εμβολίων (40 φιαλίδια) και σήμερα ο διοικητής, γιατροί και νοσηλευτικό-βοηθητικό προσωπικό παίρνουν (αλφαβητική) σειρά για το εμβόλιο.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τον εμβολιασμό 50 ατόμων καθημερινά έως και την προσεχή Πέμπτη  στα δυο εμβολιαστικά ιατρεία στο χώρο του ιδρύματος. Αξιοσημείωτο πως τις τελευταίες ημέρες διαρκώς αυξάνεται το ποσοστό του υγειονομικού και λοιπού προσωπικού του Νοσοκπομείου Αγρινίου που εκφράζει την πρόθεση να εμβολιαστεί.

Το προσωπικό των Κέντρων Υγείας  της περιοχής θα ακολουθήσει το επόμενο χρονικό διάστημα ωστόσο δεν έχει ξεκαθαριστεί πότε θα έρθει στο Νοσοκομείο η επόμενη παρτίδα εμβολίων.

Οριστικοποιήθηκε εξάλλου η ημερομηνία έναρξης και για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου που περιλαμβάνεται στο 2ο κύμα των νοσηλευτικών ιδρυμάτων με έναρξη την 8η Ιανουαρίου.

Εξαρχής προβλεπόταν ο εμβολιασμός υγειονομικών να γίνει σε τρεις φάσεις ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους αντικρούοντας τις κατηγορίες περί αναβολών στον εμβολιασμό των υγειονομικών, επικρίσεις που εκφράστηκαν από γιατρούς και αντιπολίτευση.

 Στις φωτογραφίες ο διοικητής του Νοσοκομείου Ανδρέας Τσώλης και ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Κώστας Μπακόπουλος

agrinionews.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΝΕΟΛΟΓΟ