Ξεκίνησαν ανάποδα στο Υπουργείο Υγείας

26.03.2022 / 9:15
04

Η απόφαση του Υπουργείου Υγείας να απαγορεύσει τη συνταγογράφηση από ιδιώτες γιατρούς σε ανασφάλιστους πολίτες, όποτε και εάν αυτή εφαρμοστεί και όπως εφαρμοστεί, έχει ένα συγκεκριμένο σκεπτικό. Να μειώσει και άλλο το κόστος της Υγείας, δεδομένου ότι οι ανασφάλιστοι δεν συνεισφέρουν οικονομικά στα ταμεία των Ασφαλιστικών Ταμείων και κατά συνέπεια το κόστος για τις εξετάσεις τους και τις νοσηλείες τους επωμίζεται στον κρατικό προϋπολογισμό.

Ωστόσο, για να απευθύνονται οι ανασφάλιστοι στις δημόσιες μονάδες υγείας προϋποθέτει ότι αυτές διαθέτουν επαρκή αριθμό γιατρών και ειδικοτήτων, όπως και τον κατάλληλο ιατροτεχνολογικό εργαστηριακό εξοπλισμό, προκειμένου όλοι οι χρόνια πάσχοντες (ανασφάλιστοι και ασφαλισμένοι) να μπορούν έγκαιρα και με ασφάλεια να έχουν δωρεάν τις αναγκαίες ιατρικές διαγνωστικές εξετάσεις και συνταγογράφηση.

Από τη στιγμή που οι παραπάνω προϋποθέσεις των πληρούνται, δεν μπορεί την πράξη να εφαρμοστεί το μέτρο. Κατά συνέπεια το πιθανότερο είναι οι ανασφάλιστοι να πληρώνουν από την τσέπη τους. Εκτός εάν τελικά το μέτρο δεν εφαρμοστεί….

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα