Παρασκευή, 19.08.2022, 7:40 πμ

Ξεκινά από 1η Ιανουαρίου 2021 το σύστημα χιλιομετρικής χρέωσης διοδίων στην Ολυμπία Οδό

08.12.2020 / 16:20
διοδια

Ο Δήμος Αιγιαλείας σε ανακοίνωσή του κάνει γνωστό στους δημότες του ότι ξεκινά από 1η Ιανουαρίου 2021 το σύστημα χιλιομετρικής χρέωσης διοδίων στην Ολυμπία Οδό. Όπως αναφέρει:

«Ένα σημαντικό αίτημα που αφορά στο κόστος των διοδίων για μετακινήσεις εντός Δήμου Αιγιαλείας μέσω της Ολυμπίας Οδού, πλέον ικανοποιείται καθώς από 1η Ιανουαρίου 2021, η Ολυμπία Οδός θέτει σε λειτουργία το σύγχρονο σύστημα υπολογισμού διοδίων με βάση τη διανυθείσα απόσταση.

Το «Υβριδικό Σύστημα Χιλιομετρικής Χρέωσης» (HYBRID) είναι ένα καινοτόμο τεχνολογικό σύστημα, το οποίο στις εισόδους και τις εξόδους του αυτοκινητόδρομου και μέσω του πομποδέκτη υπολογίζει τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει ο οδηγός και επιστρέφει αυτόματα στο λογαριασμό του τη διαφορά για τα χιλιόμετρα που δεν διανύθηκαν.  Υπολογίζεται πως οι κάτοχοι πομποδέκτη θα απολαμβάνουν έως και 76% χαμηλότερη χρέωση σε σχέση με τα σημερινά διόδια.

Ο Δήμος Αιγιαλείας εκφράζει την μεγάλη του ικανοποίηση για την έναρξη αυτής της νέας υπηρεσίας του σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου, που θα μειώσει σημαντικά το κόστος μετακίνησης ειδικά για τους κατοίκους της Αιγιάλειας που κινούνται μέσα στα όρια του Δήμου για τις καθημερινές τους ανάγκες.»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα