Ξαρχάκος για Θεοδωράκη – «Ως μουσικός προσκυνώ, ως Έλλην θρηνώ, ως ιχθύς σιωπώ»

02.09.2021 / 19:45
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
241133181_381162696710392_6048297818255704656_n

Ο Σταύρος Ξαρχάκος αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη με μια ανάρτηση στο Facebook. Ο συνθέτης κοινοποίησε μία φωτογραφία του μαζί με τον Μίκη Θεοδωράκη και τη συνόδευσε με το παρακάτω κείμενο:

«Ως μουσικός, προσκυνώ. Ως Έλλην, θρηνώ. Ως ιχθύς, σιωπώ»

Ως μουσικός, προσκυνώ. Ως Έλλην, θρηνώ. Ως ιχθύς, σιωπώ.Σταύρος Ξαρχάκος

Posted by Stavros Xarchakos – Σταύρος Ξαρχάκος on Thursday, September 2, 2021

 

Κορυφαία στιγμή στην καριέρα τους, ήταν η συνεργασία για τον δίσκο «Ερημιά», ο εβδομηκοστός έβδομος δημιουργικός κύκλος του μεγάλου Έλληνα συνθέτη, με αυτοβιογραφικά τραγούδια όπως τα χαρακτήριζε ο Μίκης.

 Κεντρικό τους θέμα ο έρωτας, σε όλες του τις μορφές και τις μεταμφιέσεις, «όπως τις βίωσα μέσα στην καρδιά του ελληνικού λαού και της νεότερης ιστορίας· πότε του έφηβου και πότε του ώριμου άντρα, πότε του «στρατευμένου» και πότε του φαντάρου και της ανέμελης συντροφιάς», είχε πει Μίκης.

«Δύσκολο να μιλήσω γι’ αυτόν τον δίσκο. Γιατί είναι πάρα πολλά αυτά που θέλω να πω. Για σκεφτείτε: Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, Φαραντούρη, Μητσιάς. Μια τετράδα εθνικής ομάδας. Μια τετράδα με Έλληνες καλλιτέχνες που έχουν ζήσει δέκα ζωές ο ένας με τον άλλον και έχουν δημιουργήσει πράγματα πιθανόν ανυπέρβλητα στο ελληνικό τραγούδι», είχε γράψει ο Λευτέρης Παπαδόπουλος στο καλωσόρισμα του δίσκου. «Εύχομαι η «Ερημιά» να γίνει μια όαση στη δισκογραφικά «έρημη χώρα» όπου ζούμε», είχε πει τότε από την πλευρά του ο Σταύρος Ξαρχάκος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα