Ξανασυντονίζουν τους δέκτες τους οι τηλεθεατές σε Δυτική Ελλάδα και Ιόνιο

25.05.2021 / 17:57
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
DEGEA_Melas_06_04_2021-2048x1160

Συνεχίζεται η δεύτερη φάση της ψηφιακής μετάβασης, που πραγματοποιείται βάσει Ευρωπαϊκής Οδηγίας, με τους τηλεοπτικούς σταθμούς, δημόσιους και ιδιωτικούς, να εκπέμπονται στις τελικές διεθνώς κατοχυρωμένες συχνότητες. Ταυτόχρονα απελευθερώνεται φάσμα για την ανάπτυξη εφαρμογών 5G.

Σύμφωνα με τον «οδικό χάρτη» της Πολιτείας (Κοινή Υπουργική Απόφαση 18/2020, ΦΕΚ Β’ 1752, 7/5/2920) και του κοινού χρονοδιαγράμματος της ΕΡΤ και της DIGEA, επόμενος γεωγραφικός σταθμός για τη δεύτερη ψηφιακή μετάβαση είναι οι Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, Λευκάδας και Πρέβεζας.

Η μετάβαση στις περιοχές αυτές θα πραγματοποιηθεί τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 28 Μαΐου 2021 και τα Κέντρα Εκπομπής που θα επηρεαστούν είναι: Αίνος, Ακαρνανικά, Αμφιλοχία, Ανάληψη, Αρόη, Ιθάκη, Καλάβρυτα, Καναλάκι, Κορφοβούνι, Λάκκα Σούλι, Σμέρνα, Φραγκαπήδημα, Φυτείες.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι τηλεθεατές των περιοχών που καλύπτονται από τα συγκεκριμένα κέντρα εκπομπής θα πρέπει να προβούν σε επανασυντονισμό των δεκτών τους για τη λήψη των καναλιών από τις νέες συχνότητες, ενώ επισημαίνεται ότι δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε αγορά νέου εξοπλισμο

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα