Παρασκευή, 30.09.2022, 4:15 μμ

WhatsΑpp: Σύντομα δυνατή η μεταφορά δεδομένων από IOS σε Android

06.04.2021 / 17:03
pplware_exportar_dados_whatsapp_1

Σύντομα είναι πιθανό να είναι δυνατή η μεταφορά του ιστορικού των συνομιλιών από συσκευή iOS σε Android, στον κώδικα της επόμενης beta έκδοσης, αλλά μέχρι στιγμής είναι ανενεργό, σύμφωνα με την ομάδα της ιστοσελίδας WΑΒetlnfo που εντόπισε το νέο εργαλείο.

Δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες να “γυρίσουν τον διακόπτη” και να ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία του, επομένως, θα έρθουν στη δημοσιότητα ευρήματα για τον τρόπο λειτουργίας.

Η υπηρεσία WhatsApp βρέθηκε στο επίκεντρο τις προηγούμενες εβδομάδες κυρίως λόγω της επικείμενης αλλαγής στους Όρους Χρήσης, μιας και θα διαμοιράζεται κάποια περισσότερα προσωπικά δεδομένα των χρηστών με τη “μαμά” Facebook.

Εδώ και αρκετούς μήνες οι εφαρμογές WhatsApp προσφέρουν στους χρήστες end-to-end κρυπτογράφηση των συνομιλιών τους, με αποτέλεσμα να προστατεύεται η ιδιωτικότητα τους από ξένες παρεμβάσεις – παρακολουθήσεις. Αυτή η κρυπτογράφηση πραγματοποιείται στις συσκευές των χρηστών και γι’ αυτό το ιστορικό των συνομιλιών αποθηκεύεται σε αυτές και δεν αποστέλλεται σε κάποιο cloud server. Φυσικά, η υπηρεσία προσφέρει τη δυνατότητα να κρατάς backup των συνομιλιών στο cloud, αλλά δεν λειτουργεί πάντοτε με απόλυτη ακρίβεια και αρκετά πράγματα χάνονται στις όταν αλλάζεις συσκευή ή/και πλατφόρμα (π.χ. από Android σε iOS).

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα