W- Eat Spirit: Ένα φιλόδοξο γαστρονομικό project του ΣΚΕΑΝΑ στην Πάτρα | dete

W- Eat Spirit: Ένα φιλόδοξο γαστρονομικό project του ΣΚΕΑΝΑ στην Πάτρα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Royal Theater η συνέντευξη τύπου  για το διήμερο W-eat SPIRIT, στις 25 & 26 Νοεμβρίου 2019.

Το W-eat SPIRIT εντάσσεται στο W-eat project του ΣΚΕΑΝΑ, ένα φιλόδοξο εγχείρημα για το γαστρονομικό αποτύπωμα της Δυτικής Ελλάδας.

Την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια master class, επίσης σεμινάρια οινογνωσίας με τους Α. Τζούδα και Α. Ξένο με θέμα «Κάνοντας το κρασί εύκολο».

Ο Α. Ματθίδης εξέχων sommelier και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων θα παρουσιάσει τα spirits της ws Karoulias. Παράλληλα, την Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για τους επαγγελματίες της εστίασης με θέμα «Profile καταστημάτων -διαχείριση παραπόνων.

Στο διήμερο W-eat SPIRIT θα διοργανωθεί και ο 11ος πανελλήνιος διαγωνισμός Young bartenders με την αιγίδα και την συνεργασία του Hellenic bartenders association (Τρίτη 26 Νοεμβρίου).

Oι bartenders  θα έχουν την δυνατότητα να ενσωματώσουν στις συνταγές τους τοπικούς οίνους, μπύρες και αποστάγματα.

Στην συνέντευξη τύπου σήμερα ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ  Σ. Στεργίου ανέπτυξε την φιλοσοφία του  W-eat project, o γ.γραμματέας του ΣΚΕΑΝΑ Τ. Ματθαιόπουλος σημείωσε ότι το W-eat project  θα αναδείξει την περιοχή γαστρονομικά και τουριστικά.

ΣΚΕΑΝΑ: Το W-eat SPIRIT θα αναδείξει την περιοχή γαστρονομικά και τουριστικά

Ο Λάμπρος Λιόλιος, μελος του ΔΣ του ΣΚΕΑΝΑ και αντιπρόεδρος του Hellenic bartenders association, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ορθής χρήση των προϊόντων στο bar καθώς και στον πανελλήνιο διαγωνισμό των young bartenders.

Ο Α. Τζούδας, μέλος του ΣΚΕΑΝΑ, έκανε λόγο για την προσπάθεια προώθησης των τοπικών οίνων. Η επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών στο τμήμα διοίκησης τουρισμού, Ι. Πουλάκη δήλωσε την υποστήριξη και συμμετοχή του τμήματος στο πρόγραμμα, χαρακτηρίζοντάς την συνεργασία ακαδημαϊκών και φορέων ουσιώδη κρίκο της ανάπτυξης.

Η Σ. Χριστοπούλου, πρ. προϊσταμένη επιστημονικής καθοδήγησης, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή, τόνισε την σημασία των τοπικών πνευματοποιών, οι οποίοι αναφέρονται από το 1856.

Ο Π. Τζούδας, οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου Αχαΐας, αναφέρθηκε στις ουσιαστικές ενέργειες του ΣΚΕΑΝΑ τονίζοντας ότι το Επιμελητήριο θα υποστηρίξει έμπρακτα το  project, το οποίο αναδεικνύει τόσο τα τοπικά προϊόντα αλλά συμβάλλει καθαριστικά στην ανάπτυξη του τουρισμού.