“Βροχή” και στην Πάτρα οι ακυρώσεις για τα εμβόλια της AstraZeneca – Πόσοι έχουν κάνει την πρώτη δόση

16.03.2021 / 21:39
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ke 17

Ανησυχία επικρατεί και στην Πάτρα για τα εμβόλια της AstraZeneca και τα όσα υποστηρίζουν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παρενέργειες και τη δημιουργία θρομβώσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα όπου ξεκίνησε ο εμβολιασμός του συγκεκριμένου εμβολίου οι ακυρώσεις των εμβολίων έπεσαν βροχή και η προσέλευση ήταν ιδιαίτερα μειωμένη.

Ακυρώσεις στα ραντεβού έγιναν και στα φαρμακεία με τους ασφαλισμένους να πηγαίνουν στους φαρμακοποιούς τους και να τους λένε να κάνουν αυτή την διαδικασία.

Στην περιοχή τα εμβόλια της AstraZenca γίνονται στο κέντρο υγείας της Γερμανού και στο κέντρο υγείας της Χαλανδρίτσας όπου και εκεί οι ακυρώσεις ήταν αρκετές. Συνολικά το ποσοστό των ραντεβού που ακυρώθηκαν για σήμερα έφτασε το 40% και ίσως το φαινόμενο αυτό να έχει μια αυξητική τάση και τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υγειονομικών αρχών στην Αχαΐα εκτιμάται ότι ο αριθμός των ατόμων που έχουν κάνει την πρώτη δόση ανέρχεται κοντά στα 1000 που πλέον ανησυχούν και έχουν εκφράσει τις αμφιβολίες τους για αν πάνε να κάνουν τη δεύτερη δόση.  Ωστόσο, οι γιατροί και οι ειδικοί είναι καθησυχαστικοί.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα