Βρετανία: Ξεκινά τον σχεδιασμό για ενισχυτικές δόσεις εμβολίων από τον Σεπτέμβριο

30.06.2021 / 22:24
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ta 20

Τον σχεδιασμό μιας εκστρατείας ενισχυτικού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού ξεκινά η Βρετανία, που θα αρχίσει αργότερα αυτόν τον χρόνο, αφότου κορυφαίοι σύμβουλοι του εμβολιαστικού προγράμματος είπαν πως ενδεχομένως θα χρειαστεί να χορηγηθούν τρίτες δόσεις στους ηλικιωμένους και τους πιο ευάλωτους από τον Σεπτέμβριο.

Η κυβέρνηση αναφέρει πως η τελική απόφαση για το αν θα χρειαστεί μια εκστρατεία ενισχυτικού εμβολιασμού δεν έχει ληφθεί, όμως αξιωματούχοι έχουν συμβουλεύσει πως οι προετοιμασίες θα έπρεπε να ξεκινήσουν σε προληπτική βάση.

Η Κοινή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI) συνέστησε ότι θα έπρεπε να υπάρχει ένα σχέδιο για τη χορήγηση ενισχυτικών δόσεων των εμβολίων από τον Σεπτέμβριο, ξεκινώντας από τους 70χρονους, τους τροφίμους κέντρων φροντίδας και εκείνους που είναι σε ανοσοκαταστολή ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Η Βρετανία έχει δώσει στο 85% των ενηλίκων της χώρας μια πρώτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19, με το 60% και πλέον να έχει λάβει δύο δόσεις.

«Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν τον ιό. Το πρώτο μας πρόγραμμα εμβολιασμών κατά της Covid-19 αποκαθιστά την ελευθερία σε αυτήν τη χώρα και το ενισχυτικό πρόγραμμά μας θα προστατεύσει αυτήν την ελευθερία», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ.

«Θα συνεχίσουμε να επανεξετάζουμε τα επιστημονικά δεδομένα που προκύπτουν τους επόμενους μήνες, μεταξύ άλλων στοιχεία σχετικά με τη διάρκεια της ανοσίας από τα υπάρχοντα εμβόλια», δήλωσε ο Ουέι Σεν Λιμ, πρόεδρος για την Covid-19 στην επιτροπή JCVI.

«Η τελική σύστασή μας σχετικά με τον ενισχυτικό εμβολιασμό ενδέχεται να αλλάξει σημαντικά».

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα