Παρασκευή, 24.09.2021, 11:48 πμ

Βρετανία: Μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι στα club και τις πολυπληθείς εκδηλώσεις

19.07.2021 / 22:47
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
nta 34

Ο Μπόρις Τζόνσον υπερασπίστηκε σήμερα την άρση σχεδόν όλων των περιορισμών κατά του κορονοϊού στην Αγγλία παρά την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα, λέγοντας , χαρακτηριστικά, «εάν όχι τώρα, πότε;», στη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου έγινε διαδικτυακά, καθώς ο ίδιος βρίσκεται σε απομόνωση μετά την επαφή του με τον υπουργό Υγείας, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον ιό.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός διευκρίνισε πως η πανδημία δεν έχει τελειώσει, ωστόσο υποστήριξε πως «έρχεται ένα σημείο μετά από τόσους πολλούς που έχουν εμβολιαστεί που περαιτέρω περιορισμοί δεν προλαμβάνουν τις νοσηλείες και τους θανάτους, αλλά απλώς καθυστερούν το αναπόφευκτο».

Εξέφρασε, εξάλλου, την ελπίδα η «Ημέρα Ελευθερίας» και η νέα περίοδος που σηματοδοτεί η 19η Ιουνίου για τη χώρα να μην αντιστραφούν, όμως παραδέχθηκε πως μία νέα παραλλαγή του Covid θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάγκη μίας νέας αντίδρασης της πολιτείας.

Μεταξύ άλλων, ο Μπόρις Τζόνσον στάθηκε στις εικόνες συνωστισμού στα κλαμπ – τα οποία άνοιξαν τα ξημερώματα της Δευτέρας – ανακοινώνοντας πως η είσοδος σε νυχτερινά κέντρα και άλλες μεγάλες εκδηλώσεις από τα τέλη Σεπτεμβρίου θα επιτρέπεται μόνο για τους πλήρως εμβολιασμένους, καθώς το αρνητικό τεστ κορονοϊού δεν θα είναι αρκετό, όπως είπε.

Κατά τ’άλλα, βάσει του σχεδίου χαλάρωσης που είχε εξαγγελθεί και το οποίο ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε απόψε πως θα ισχύει, στο εξής στη χώρα δεν υπάρχουν όρια για το πόσα άτομα μπορούν να συναντηθούν ενώ «τελειώνει» και ο κανόνας για τις αποστάσεις.

Επιπλέον, στο εξής δεν απαιτείται η χρήση μάσκας από το νόμο, αν και υπάρχουν συγκεκριμένες εξαιρέσεις (π.χ. νοσοκομεία) και συστάσεις (για χρήση σε μέρη με συγχρωτισμό π.χ.).

Αξίζει να αναφερθεί πως στη Σκωτία τα μέτρα επίσης αλλάζουν, με χαλαρότερα όρια στις συγκεντρώσεις κλπ., ωστόσο οι μάσκες θα παραμείνουν υποχρεωτικές σε καταστήματα και δημόσιες συγκοινωνίες.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα