Βρέφος παγιδεύτηκε μέσα σε ένα Tesla

23.06.2024 / 9:43
TESLA-ROBOTAXI-3

Στο Σκότσντεϊλ της Αριζόνα, ένα παιδί 20 μηνών διασώθηκε αφού παγιδεύτηκε σε ένα Tesla Model Y όταν η μπαταρία του πέθανε χωρίς προειδοποίηση, εν μέσω καύσωνα. Σύμφωνα με δημοσίευμα, το περιστατικό προκάλεσε σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά ασφαλείας των οχημάτων Tesla, ιδίως την εξάρτησή τους από τα ηλεκτρονικά συστήματα.

Το παιδί απομακρύνθηκε με ασφάλεια από το αυτοκίνητο αφού οι πυροσβέστες χρησιμοποίησαν ένα τσεκούρι για να σπάσουν ένα παράθυρο. Αυτή η δραματική διάσωση υπογραμμίζει ένα κρίσιμο ερώτημα: Γιατί δεν υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να ανοίξει ένα Tesla από το εξωτερικό όταν η μπαταρία η οποία τροφοδοτεί βασικές λειτουργίες όπως οι κλειδαριές των θυρών και τα παράθυρα, χάνει την ισχύ της;

Η Renee Sanchez, ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου και γιαγιά του παγιδευμένου μικρού παιδιού, πήγαινε την εγγονή της στον ζωολογικό κήπο. Αφού φόρτωσε το παιδί στο Model Y, έκλεισε την πόρτα και βρέθηκε να μην μπορεί να την ανοίξει ξανά. «Το κλειδί του τηλεφώνου μου δεν μπορούσε να την ανοίξει», εξήγησε η Sanchez σε συνέντευξή της στο Arizona’s Family.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα