Παρασκευή, 22.10.2021, 1:45 μμ

Βραζιλία: Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου θα πάει στη συνέλευση του ΟΗΕ αν και ανεμβολίαστος

17.09.2021 / 8:36
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Brazil's President Jair Bolsonaro looks on as he adjusts his protective face mask during a ceremony launching a program to expand access to credit at the Planalto Palace in Brasilia, Brazil, August 19, 2020. REUTERS/Adriano Machado

Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρο, αρνείται επίμονα να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, δήλωσε ότι θα μεταβεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, η οποία θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι αρχές της πόλης έχουν καταστήσει υποχρεωτική την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Ο Ζαΐχ Μπολσονάρο ανέφερε, κατά τη διάρκεια ομιλίας πως: «Θα βρεθώ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την επόμενη εβδομάδα, θα εκφωνήσω την εναρκτήρια ομιλία». Θα είναι «μια ήπια ομιλία, αρκετά αντικειμενική, εστιασμένη στα σημεία που μας ενδιαφέρουν», ενώ αναφέρθηκε στη διαχείριση της πανδημίας στη Βραζιλία, στις αγροτικές επιχειρήσεις και σε θέματα ενέργειας.

Η συμμετοχή του Ζαΐχ Μπολσονάρο στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών τέθηκε εν αμφιβόλω την Τετάρτη όταν οι αρχές της Νέας Υόρκης επέβαλαν την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού για την πρόσβαση στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης.

Ο Επίτροπος Υγείας της Πόλης της Νέας Υόρκης, Ντέιβ Τσόκσι τόνισε ότι το αμφιθέατρο της Γενικής Συνέλευσης είναι «ένα συνεδριακό κέντρο» που υπόκειται στους ίδιους κανόνες με τους περισσότερους εσωτερικούς χώρους δραστηριοτήτων στη Νέα Υόρκη.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ανέφερε ότι δεν μπορεί να επιβάλει αυτόν τον περιορισμό στους αρχηγούς κρατών.

Η Βραζιλία, με πληθυσμό 213 εκατομμυρίων κατοίκων, είναι η τέταρτη χώρα στον κόσμο σε αριθμό δόσεων εμβολίων που έχουν χορηγηθεί (214 εκατομμύρια), σύμφωνα με τα στοιχεία του Our World in Data. Αλλά ο πρόεδρος της χώρας αρνείται μέχρι στιγμής να εμβολιαστεί με οποιοδήποτε από τα εμβόλια κατά της Covid-19.

Ο Μπολσονάρο είπε ότι θα εμβολιαστεί «την τελευταία μέρα, το εγγυώμαι» και έχει σημειώσει πολλές φορές ότι θα είναι «ο τελευταίος Βραζιλιάνος» που θα του χορηγηθεί ένα εμβόλιο κατά της Covid.

Ο ακροδεξιός ηγέτης, που μολύνθηκε από τον κορονοϊό πέρυσι, επανέλαβε για ακόμη φορά ότι έχει αναπτύξει ήδη ανοσία. «Το επίπεδο των αντισωμάτων μου είναι στα ύψη», είπε στον υπουργό Υγείας Μαρσέλο Κεϊρόγκα, ο οποίος του συνέστησε να εμβολιαστεί.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα