Βραζιλία – κορωνοϊός: Αύξηση πάνω από 800% σε θανάτους σε ηλικίες 20-40 ετών

24.04.2021 / 12:37
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 18

Όλο και περισσότεροι πολίτες στη Βραζιλία πλήττονται ολοένα και περισσότερο από την κορονοϊό με τους θανάτους στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ 20 και 29 ετών να καταγράφουν τη μεγαλύτερη αύξηση μέχρι στιγμής φέτος.

Σύμφωνα με μια έκθεση που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το κυβερνητικό βιοϊατρικό ινστιτούτο Fiocruz. ο αριθμός θανάτων από την Covid-19 στις ηλικίες από 20 έως 29 ετών εκτοξεύτηκε πάνω από 1.000% από τις αρχές του τρέχοντος έτους – πριν ξεκινήσει η εκστρατεία εμβολιασμού στη Βραζιλία – έως το πρώτο μισό του Απριλίου.

Οι θάνατοι στις ηλικίες 30 έως 39 ετών αυξήθηκαν κατά 819%, ενώ μεταξύ 40-49 ετών κατά 933%, σύμφωνα με τη μελέτη. Οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων άρχισαν να απογειώνονται από τον Ιανουάριο στην λατινοαμερικάνικη χώρα, κυρίως εξαιτίας της διασποράς της παραλλαγής P1, που αρχικά ταυτοποιήθηκε στον Αμαζόνιο και χαρακτηρίζεται πολύ πιο μολυσματική. Η διάθεση των εμβολίων είναι αργή και τα περιοριστικά μέτρα ανομοιογενή από Πολιτεία σε Πολιτεία.  

Η Fiocruz τόνισε ότι η αύξηση των θανάτων σε νεότερες ηλικίες ενδεχομένως μπορεί να εξηγηθεί από τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων ή από μια γενικότερη «εξάντληση από τον κατ’ οίκον περιορισμό».

«Η ανάγκη επιστροφής στην δια ζώσης εργασία ή η αναζήτηση μέσων διαβίωσης, δεδομένης της βαθύτερης οικονομικής κρίσης και των ποσοστών ανεργίας», μπορεί επίσης να αποτελεί ένας παράγοντας, ανέφερε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα