Βουλή: Κόντρα Γεωργιάδη – Κωνσταντοπούλου για τις… καρδούλες

24.05.2024 / 8:26
maketa-adonis-konstantopoulou_2

Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη και της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, ενώ από το μεταξύ τους πινγκ – πονγκ, δεν έλειψαν και οι χαρακτηρισμοί. Ο υπουργός Υγείας απάντησε στην κριτική της Ζωής Κωνσταντοπούλου σε μια σειρά θεμάτων, μεταξύ των οποίων ήταν το νέο βίντεο στο TikTok του πρωθυπουργού με τα παπούτσια που έχουν το λογότυπο της γαλάζιας παράταξης.

Κατά την διάρκεια της αντιπαράθεσης τους, η Ζωή Κωνσταντοπούλου επέκρινε τον υπουργό Υγείας καθώς μίλαγε στο τηλέφωνο κατά την παρέμβαση της, ενώ αργότερα όταν η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας απάντησε σε κλήση ο υπουργός Υγείας υπενθύμισε την δική της παρατήρηση και κατέληξε λέγοντας ότι το όνειρο της ήταν να γίνει θαλαμοφύλακας ή απουσιολόγος στη τάξη.

Ο κ. Γεωργιάδης, είπε ότι κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, πέρσι, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, έκανε βίντεο με καρδούλες σημειώνοντας ότι ακόμη και ο Δημήτρης Κουτσούμπας την είχε ειρωνευτεί. Επιπλέον, όπως υποστήριξε εκείνες οι καρδούλες ήταν προσχηματικές. «Κάνατε βίντεο καρδούλες, δεν λέγατε αυτά που λέτε τώρα. Μέχρι και ο Κουτσούμπας σας είχε ειρωνευτεί. Τώρα σας πείραξαν τα ΤikTok του Μητσοτάκη; Είναι καλά όταν τα κάνει η Ζωή αλλά αν κάνει ο Μητσοτάκης είναι κακά; Αυτό μας λέτε στη Βουλή. Αφήστε τις υποκρισίες, δεν ταιριάζουν στη Βουλή».

Ο υπουργός Υγείας, αναφέρθηκε και στο επεισόδιο της κ. Κωνσταντοπούλου σε δικαστήριο του Βόλου, λέγοντας ότι έχει εκδώσει και σχετική ανακοίνωση εναντίον της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας ότι είναι ο ορισμός του μπούλινγκ. Μιλώντας για τα Τέμπη, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι το κίνητρο της δεν είναι ανθρωπιστικό, αλλά έχει στόχο το πολιτικό όφελος από την υπεράσπιση οικογενειών.

Απαντώντας, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, είπε ότι το μοναδικό κόμμα που ασκεί αντιπολίτευση στην κυβέρνηση είναι οι βουλευτές του κόμματος της και η ίδια. «Θα είμαι παρούσα, δεν γλιτώνετε ούτε από εμένα ούτε από τους βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας. Θα είμαστε εδώ για να κάνουμε πραγματική αντιπολίτευση». Απαντώντας για την καρδούλα, η κ. Κωνσταντοπούλου σχολίασε: «Καμία καρδούλα από εμένα για εσάς. Η καρδιά χτυπάει για τους πολίτες και την κοινωνία».

«Θα αντέξω χωρίς την καρδούλα σας κ. Κωνσταντοπούλου θα είναι δύσκολο, αλλά θα το αντέξω», απάντησε σκωπτικά ο κ. Γεωργιάδης, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι «εμείς σεβόμαστε την ετυμηγορία του λαού και λαϊκή εντολή, συνομιλούμε με τις ελληνικές δυνάμεις που εκλέγει ο λαός. Αυτή είναι η βασική μας διαφορά» και πρόσθεσε ότι σε λίγες μέρες, ενόψει των ευρωεκλογών, θα ξαναμετρηθούμε. Θα δούμε τι θα πουν οι πολίτες και ποιους θέλουν σε ποια θέση».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα