Βουλγαρία: Ο πληθωρισμός μειώθηκε στο μισό αφότου ανέλαβε η υπηρεσιακή κυβέρνηση -Τι μέτρα πήρε

06.06.2023 / 7:19
voulgaria-euro.jpg

Μείωση στο μισό του πληθωρισμού επετεύχθη στη Βουλγαρία μετά την ανάληψη της υπηρεσιακής κυβέρνησης στη χώρα.

Ο πληθωρισμός στη Βουλγαρία μειώθηκε στο μισό κατά την περίοδο διακυβέρνησης από την υπηρεσιακή κυβέρνηση, σύμφωνα με μια έκθεση του υπουργείου Οικονομίας και Βιομηχανίας για τη δράση του επί του υπηρεσιακού υπουργού Νίκολα Στογιάνοφ.

Το υπουργείο ανέφερε ότι ο πληθωρισμός μειώνεται σταθερά εδώ και επτά μήνες. Ακόμη δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τα επίσημα στοιχεία για τον Μάιο του 2023 αλλά το υπουργείο προβλέπει ότι ο πληθωρισμός δεν θα ξεπεράσει το 10%, κάτι που σημαίνει ότι η μείωση θα είναι διπλάσια σε σύγκριση με το επίπεδο όπου βρισκόταν επί της προηγούμενης κυβέρνησης.

Τα μέτρα κατά του πληθωρισμού στη Βουλγαρία έπιασαν τόπο
Οι τιμές των καυσίμων έχουν μειωθεί πάνω από 25% αφότου ανέλαβε η υπηρεσιακή κυβέρνηση, τον Αύγουστο του 2022. Ελήφθησαν επίσης μέτρα για τις τιμές των τροφίμων, με τα πρώτα θετικά σημάδια να κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά.

Ιδρύθηκε μια πλατφόρμα πληροφοριών που συγκεντρώνει τις πληροφορίες που συλλέγονται από τα θεσμικά όργανα. Όλοι οι πολίτες μπορούν να συμβουλεύονται τις τιμές των προϊόντων σε οποιοδήποτε στάδιο αυτού του συστήματος, υπενθύμισε το υπουργείο.

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι αποκαταστάθηκε και ενισχύεται ο διάλογος με τον επιχειρηματικό τομέα. Καθιερώθηκε μια απευθείας γραμμή επικοινωνίας με εκπροσώπους ξένων επιχειρήσεων στη Βουλγαρία και κάθε μήνα ο υπουργός Στογιάνοφ οργάνωνε συναντήσεις, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Πρόγευμα με Επενδυτές. Ξεκίνησε η κατασκευή της πρώτης εξειδικευμένης βιομηχανικής ζώνης στο Ντομπροσλάβτσι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα