Βορίδης προς Σπαρτιάτες: «Αναγνωρίζετε τον Κασιδιάρη ως πολιτικό μπαμπά σας και στεναχωριέστε γιατί σας λένε νεοναζιστές»

19.07.2023 / 13:40
Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στην Ολομέλεια της Βουλής, Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023.
(ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΥΤΡΑ/EUROKINISSI)

Αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους είχε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης με τον βουλευτή του κόμματος των «Σπαρτιατών», Χαράλαμπο Κατσιβαρδά.

Ο κ. Κατσιβαρδάς, διαμαρτυρήθηκε, με σχετική ερώτηση που κατέθεσε προς την Κυβέρνηση, για “ρητορική μίσους” και “δολοφονία χαρακτήρων από τα ΜΜΕ” που δεν αφήνει τα μέλη και τους βουλευτές να εκφραστούν με ελευθερία και οδηγούν σε βανδαλισμούς γραφείων του κόμματος.

Έφτασε μάλιστα στο σημείο να μιλήσει για «δημοσιογραφικού τύπου αστυνομία της σκέψεως και νεοπαγές πιστοποιητικό φρονήματων», εναντίον όσων δεν ακολουθούν την πολιτική ορθότητα.

Απαντώντας σε αυστηρό ύφος ο κ. Βορίδης είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματος των Σπαρτιατών που βρίσκοταν στην αίθουσα: «Σας βλέπω πολύ υπέρ της νομιμότητας και της Δημοκρατίας αλλά δεν καταλαβαίνω πως αυτό το παντρεύετε με την αναγνώριση του πολιτικού ρόλου του Κασιδιάρη στην πολιτική σας ανέλιξη. Δηλαδή να μην σας λένε ρατσιστές και ναζιστές αλλά ο «πολιτικός σας μπαμπάς» να είναι ο Κασιδιάρης. Σας φαίνεται λογικό; Εσείς δεν ευχαριστήσατε τον Κασιδιάρη που σας βοήθησε για την εκλογή. Σας διαφεύγει ότι είναι καταδικασμένος για εγκληματική οργάνωση, στην οποία έχουν αποδοθεί δολοφονίες, ξυλοδαρμοί και άλλες φριχτές πράξεις;».

Ο κ. Βορίδης κατέληξε λέγοντας «ο πολιτικός σας μπαμπάς ο Κασιδιάρης, τον οποίον ευχαριστείτε για την πολιτική σας εξέλιξη έχει καταδικαστεί για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση για εγκλήματα με νεοναζιστικό κίνητρο. Πολύ χαίρομαι αν θέλετε να διαχωρίσετε την θέση σας αύριο το πρωί και να αποστείτε από την στήριξη που σας έχει δώσει ο Κασδιάρης και θα χαρώ να το ακούσω ολοκληρωμένα».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα