Βορίδης: Ο Κασσελάκης είναι το τέλος της Αριστεράς στην Ελλάδα

26.09.2023 / 7:37
Βοριδης_25092023

Την στήριξη της Κυβέρνησης ,στην υποψηφιότητα της κ. Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, επιβεβαίωσε σήμερα στην Κέρκυρα ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, με την ευκαιρία της παρουσίασης ψηφοδελτίου του συνδυασμού της, «ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ! Κάθε νησί ψηλά», αλλά και τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης.

Ο κ. Βορίδης, εξέφρασε την αισιοδοξία του, λέγοντας πως τις 8 Οκτωβρίου, «θα γίνει η σωστή επιλογή, που θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, η κεντρική Κυβέρνηση και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση για τα Ιόνια Νησιά, με την κυρία Κράτσα», ενώ τόνισε, ότι το πολιτικό διακύβευμα των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών είναι το αποτέλεσμα τους να ενισχύει, να αποδεικνύει, να συνεχίζει το νικηφόρο αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών .

«Εγώ δεν μπορώ να διανοηθώ, ότι μέλη, φίλοι και ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας δεν θα ψηφίσουν την Ρόδη Κράτσα. Όλοι μαζί θα στηρίξουμε την υποψηφιότητά της», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Επικρατείας, είπε, ότι η Ελλάδα για πρώτη φορά, έχει πρόσβαση σε πολύ μεγάλα και σημαντικά ποσά, ένα μεγάλο μέρος των οποίων θα περάσουν μέσα από τις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις και ανέφερε πως το ζητούμενο είναι ο ακέραιος και διαφανής τρόπος στην διαχείριση τους, ώστε να μεγιστοποιηθεί η ωφέλεια για τους πολίτες.

Ο κ. Βορίδης συνέχισε επισημαίνοντας, πως έχει σημασία, η επιλογή του προσώπου σε πολιτικό επίπεδο, περισσότερο από κάθε άλλη φορά τώρα, ώστε να υπάρξει απόλυτος συντονισμός μεταξύ Κεντρικής Διοικήσεως και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, για την επίτευξη πολύ σημαντικών στόχων, με σωστή χρήση των διαδικασιών, χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς απώλειες πόρων.

Δηλώσεις για την εκλογή Κασσελάκη

Ο κ. Βορίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αφού εξέφρασε τον σεβασμό του στις επιλογές των φίλων και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, προσέθεσε:

«Νομίζω ότι είναι το τέλος της Aριστεράς στην Ελλάδα. Δηλαδή ξέρετε αυτή η Αριστερά, έχει μία παράδοση και η οποία πάει παλιά. Για όσους έχουμε μία στοιχειώδη, έτσι συγκροτημένη εικόνα, του τι έχει συμβεί και ποια είναι διαδρομή της, αυτός ο χώρος, ήταν η διάσπαση από το ΚΚΕσωτερικού του 1968, ήταν ευρωκομμουνισμός, ήταν ο Μπερλιγκουέρ, ήτανε ο Κομμουνισμός με Δημοκρατία και όχι με τη δικτατορία του προλεταριάτου, ήταν όλη αυτή η ιστορική συζήτηση, που ανέδειξε μεγάλες φυσιογνωμίες, το Λεωνίδα Κύρκο, όλη η ιστορική διαδρομή στη μεταπολίτευση.

Και όλο αυτό καταλήγει σήμερα, στο ότι ένας άνθρωπος, εμφανίστηκε να κάνει διακοπές, έβαλε υποψηφιότητα και κέρδισε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, κερδίζοντας όλα του τα ιστορικά στελέχη, όλους τους υπουργούς του, όλα τα πρωτοκλασάτα του στελέχη. Επομένως, αυτό για μένα είναι τι, είναι η λογική συνέχεια της στρατηγικής ήττας, που έχει υποστεί η συγκεκριμένη έκφραση της Αριστεράς, από τις εκλογές και μετά.

Τώρα, το πώς θα τα πάει ο Κασελάκης, φυσικά θα τα δούμε, αλλά νομίζω, ότι ως πρώτο συμπέρασμα, αυτό μπορεί να καταγραφεί να αποτυπωθεί ως προϊόν της επιλογής που έκαναν οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ και αυτοί οι οποίοι, πήγαν να ψηφίσουν».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα