Βόμβα Τσακρή: Περιμένουμε σημαντική αύξηση θανάτων – Τα νοσοκομεία θα επιλέγουν ασθενείς

05.11.2020 / 9:23
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
koronoios thanatos

Σημαντική αύξηση θανάτων από τις επιπλοκές του κοροναϊού θα έχουμε στη χώρα μας τις επόμενες εβδομάδες καθώς και αναγκαστική επιλογή ασθενών από τα νοσοκομεία, προειδοποίησε ο Αθανάσιος Τσακρής, μέλος της εθνικής επιτροπής για τον κοροναϊό.

Αύξηση θανάτων
Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Τσακρής τόνισε ότι περιμένουμε σημαντική αύξηση θανάτων από τις επιπλοκές του κοροναϊού τις επόμενες εβδομάδες καθώς το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα δοκιμαστεί πάρα πολύ.

Οταν ρωτήθηκε αν ήδη έχουμε βρεθεί σε καταστάσεις που φοβόμασταν επιλογής ασθενών από τα νοσοκομεία, απάντησε ότι η «εκθετική αύξηση θα δημιουργήσει τέτοιες καταστάσεις, είναι γεγονός. Και μην ξεχνάμε ότι πέρα από τον αριθμό των κρουσμάτων, τις επόμενες μέρες και εβδομάδες θα περιμένουμε, δυστυχώς, σημαντική αύξηση και των ασθενών οι οποίοι θα καταλήγουν από τις επιπλοκές της Covid-19».

«Είναι μια άλλη παράμετρος, μια ψυχολογική παράμετρος θα έλεγα που επηρεάζει ακόμη περισσότερο τις αποφάσεις» συμπλήρωσε ο κ. Τσακρής.

Αναφερόμενος στις αιτίες που προκάλεσαν την ανάγκη επιβολής νέου γενικού lockdown, είπε ότι το πρόβλημα της πανδημίας επανακάμπτει σε όλες τις χώρες του κόσμου.

«Στην εποχή των κοροναϊών»
«Στη φάση αυτήν μπήκαμε στην κανονική εποχική περίοδο των κοροναϊών», τόνισε.

Σημείωσε, επίσης, ότι μπήκαμε σε αυτήν την περίοδο με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο κάτι που δημιούργησε με τη σειρά του εκθετική αύξηση των κρουσμάτων.

Αναφερόμενος στα μέτρα που θα ανακοινωθούν, τόνισε ότι λαμβάνονται στη φάση κατά την οποία οι δείκτες της πανδημίας δείχνουν ότι θα πρέπει να μπει φρένο στην εξέλιξή της, αφού σε αντίθετη περίπτωση το σύστημα υγείας θα καταρρεύσει.

Ηδη η πίεση στο ΕΣΥ είναι μεγάλη και αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο τις ερχόμενες εβδομάδες, γι’ αυτό και αποφασίστηκε γενικό lockdown με σκοπό να αποσυμφορηθεί το σύστημα υγείας, κατέληξε ο κ. Τσακρής.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα