Παρασκευή, 3.02.2023, 1:05 μμ

“Βόμβα” Σαρηγιάννη: Δεν αποκλείει ακόμη και 35.000 κρούσματα τη μέρα

28.12.2021 / 22:50
pa 2

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης βλέπει μεγαλύτερη διασπορά στην κοινότητα από τις αρχές του νέου έτους και τα κρούσματα θα φτάσουν σε εφιαλτικά νούμερα.

Η αύξηση των σκληρών δεικτών της πανδημίας θα έχει σαν αποτέλεσμα λοιπόν την εκτόξευση των κρουσμάτων. Και οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Σύμφωνα με τον καθηγητή μέχρι τα μέσα Γενάρη τα ημερήσια κρούσματα κατά μέσο όρο θα κυμαίνονται στα 18.000 ενώ ανάλογα με τα τεστ που θα διενεργούνται θα φτάσουν και τα 30.000 – 35.000.

Ο κ. Σαρηγιάννης που μίλησε στο newsbomb.gr ανέφερε σχετικά: «Τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι προς τη σωστή κατεύθυνση για την επιβράδυνση της πανδημίας, όμως η αποκλιμάκωση θα αργήσει. Ο μόνος τρόπος για να δούμε αποκλιμάκωση είναι η επιτάχυνση των εμβολιασμών και η διενέργεια πολλών τεστ, διότι αν βρίσκουμε όσους νοσούν τότε μπορούμε να σπάσουμε την αλυσίδα της διάδοσης»

Και συνέχισε: «Όσον αφορά τους διασωληνωμένους που τις τελευταίες ημέρες κατέγραφαν μείωση θα αρχίσουν να αυξάνονται ξανά και μέχρι τις 20 Ιανουαρίου και θα ξεπεράσουμε τους 800 γεγονός που θα σημάνει μεγάλο ο υγειονομικό κίνδυνο. Οι θάνατοι μετά την αποκλιμάκωση που βλέπουμε σήμερα θα επανέλθουν στους 100 μετά τις 20 Ιανουαρίου»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα