“Βόμβα” κορωνοϊού σε ογκολογική κλινική με 10 κρούσματα! – Θρίλερ με τους συνοδούς των ασθενών

11.11.2020 / 19:29
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
A German Red Cross medical staff holds a traveller's coronavirus disease (COVID-19) smear-test stick, who returned from the Ukraine, and was voluntary taken at the new Corona test station of the central bus location in Berlin, Germany, August 5, 2020. REUTERS/Fabrizio Bensch

Εξετάσεις γιατί θα έμπαινε στο χειρουργείο. “Εγκλωβισμένοι” είναι οι συγγενείς τους καθώς αν βγουν έξω για τεστ, δε μπορούν να ξαναμπούν στο νοσοκομείο!

Πρόκειται για την ογκολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας όπου 9 ασθενείς, διαγνώστηκαν με κορονοϊό, σε σύνολο 30 νοσηλευομένων ενώ άλλοι 4 παρουσιάζουν συμπτώματα σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου.  Επίσης, θετικός στον κορονοϊό βγήκε και ένας γιατρός.

Σύμφωνα με το e-thessalia, το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα σε νοσηλευμένο προέκυψε το βράδυ της Δευτέρας σε τυχαίο προεγχειρητικό έλεγχο σε ογκολογικό ασθενή που νοσηλευόταν κάποιες ημέρες στην κλινική. Το βράδυ της Δευτέρας ο ασθενής μεταφέρθηκε στα Λοιμώδη. Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ στην ογκολογική κλινική τεστ γινόταν σε όποιον ασθενή παρουσίαζε πυρετική κίνηση ή άλλο σύμπτωμα.

Σήμερα, δύο μέρες μετά το πρώτο κρούσμα ο ΕΟΔΥ έδωσε οδηγία να γίνουν γλήγορα τεστ σε όλους τους νοσηλευόμενους ενώ η κλινική θα κλείσει για να γίνει απολύμανση. Οι ασθενείς όσο και οι συνοδοί θα μεταφερθούν στο τμήμα χημειοθεραπειών ή σε άλλα τμήματα και κλινικές.

Στο μεταξύ, μέχρι χθες Τρίτη 10 Νοεμβρίου, το βράδυ, οπότε και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε νοσηλευόμενους είχαν φτάσει τα 5, η οδηγία του ΕΟΔΥ ήταν να γίνουν rapid test στο προσωπικό (βγήκαν αρνητικά) ενώ συνοδοί που ζήτησαν να υποβληθούν σε τεστ, έλαβαν από εκπροσώπους του ΕΟΔΥ την απάντηση “ότι δεν προβλέπεται τεστ για ασυμπτωματικούς”.

Σύμφωνα με το e-thessalia, τους ενημέρωσαν πως αν οπωσδήποτε ήθελαν να υποβληθούν στη διαδικασία προληπτικού ελέγχου, αυτό θα πρέπει να το κάνουν εκτός νοσοκομείου. Όμως το παράδοξο είναι, ότι αν οι συνοδοί βγουν από το νοσοκομείο, δεν μπορούν να επιστρέψουν στους ασθενείς τους.

Να σημειωθεί ότι συνοδοί όπως και επισκεπτήρια απαγορεύονται στην ογκολογική κλινική όπως και σε όλες τις κλινικές, εκτός από ειδικές περιπτώσεις ασθενών που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν. Η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

Το απόγευμα εξέδωσε ανακοίνωση η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας για τα κρούσματα κορoνοϊού που εντοπίστηκαν στην ογκολογική κλινική του νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, εννέα ασθενείς βρέθηκαν θετικοί στον ιό και ένας γιατρός, ενώ ακόμη τέσσερα δείγματα είναι ύποπτα συμπτωματικά.

Ήδη η κλινική έχει αδειάσει και έχει γίνει απολύμανση, ενώ οι υπόλοιποι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε χώρο ήδη διαμορφωμένο για τα ύποπτα περιστατικά.

Παράλληλα θα γίνεται προληπτικός έλεγχος των ασθενών πριν μπουν στη μονάδα εξωτερικής χημειοθεραπείας, αλλά και επαναληπτικός έλεγχος του προσωπικού.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα