Βόλος: Ένοχος 21χρονος για τον βιασμό κοπέλας σε πάρτι

23.04.2024 / 8:56
dikastirio_arxeio_n

Ποινή φυλάκισης πέντε ετών-η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη- επέβαλλε εχθές Δευτέρα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας σε έναν 21χρονο για την πράξη του βιασμού που έγινε σε πάρτι ενηλικίωσης στο Βόλο τον Δεκέμβριο του 2021.

Σύμφωνα με το larissanet, το δικαστήριο αποφάσισε κατά πλειοψηφία την ενοχή του κατηγορουμένου ο οποίος συνελήφθη σε ηλικία 18 ετών μετά από καταγγελία συνομήλικης του ότι στο συγκεκριμένο πάρτι, την βίασε.

Όπως κατέθεσε κατά την προηγούμενη ακροαματική διαδικασία η νεαρή κοπέλα, εκείνο το βράδυ είχε ζητήσει να αλλάξει ρούχα και κατέβηκε σε ένα δωμάτιο στο υπόγειο μετά από υπόδειξη του οικοδεσπότη. Μαζί της ήταν και ο κατηγορούμενος ο οποίος προχώρησε στην πράξη του βιασμού και ενώ η κοπέλα του είχε τονίσει επανειλημμένως ότι ήθελε να σταματήσει.

Σήμερα στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος αρνήθηκε κάθε κατηγορία. Περιέγραψε μια φυσιολογική ερωτική πράξη στην οποία η κοπέλα δεν εξέφρασε κάποια δυσφορία ή κάτι που να έδειχνε πως δεν έδωσε τη συναίνεση της για την πράξη. Ο κατηγορούμενος κατέθεσε πως στο πάρτι ήθελε να συνευρεθεί ερωτικά με την κοπέλα και όταν η τελευταία του είπε πως μπορεί να κατεβεί στο δωμάτιο μαζί της, ο ίδιος κατάλαβε πως και η κοπέλα ήθελε να συνευρεθούν.

«Σε κανέναν άνθρωπο δεν θα έκανα κάτι τέτοιο» είπε για την αποδιδόμενη σε αυτόν πράξη ο κατηγορούμενος ενώ σε ερώτηση της έδρας για τον λόγο που η κοπέλα προέβη στην καταγγελία, απάντησε πως ίσως να μην της άρεσε που το έμαθε ο περίγυρος της.

Όταν ο εισαγγελέας της έδρας τον ρώτησε αν θέλει να πει κάτι στην κοπέλα ή στην οικογένεια της που βρίσκονταν σήμερα στο ακροατήριο ο κατηγορούμενος απάντησε «ένα μεγάλο γιατί;». Τον λόγο δηλαδή που η κοπέλα προχώρησε στην καταγγελία, τονίζοντας πως όσα ανέφερε ήταν ψέματα.

protothema.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα