Βόλος: Εισαγγελική παρέμβαση για άγριο bullying μαθήτριας – Kατήγγειλε πως της έσπασαν ακόμα και το δάχτυλο

06.01.2023 / 19:35
σχολική-βία4

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσε καταγγελία 14χρονης που φοιτά στο Γυμνάσιο της Αργαλαστής, σύμφωνα με την οποία δεχόταν bullying από 4 συμμαθητές της, ένας εκ των οποίων της έσπασε το δάχτυλο.

Χθες οι γονείς όλων των εμπλεκομένων στα επεισόδια μαθητών με θύμα την 14χρονη, τα ίδια τα παιδιά, οι δικηγόροι τους, η διεύθυνση του σχολείου και σχολικός σύμβουλος συναντήθηκαν με την Εισαγγελέα Ανηλίκων Βόλου, η οποία έχει διατάξει προκαταρκτική για τις σοβαρές καταγγελίες της νεαρής.

Η βια που δεχόταν η 14χρονη -αρχικά με λοιδωρίες και σπρωξίματα κατέληξε στον σοβαρό τραυματισμό της, ενώ την είχε οδηγήσει στο να αγοράσει μαχαίρι που είτε θα χρησιμοποιούσε για αυτοάμυνα, είτε εναντίον της, σύμφωνα με το gegonotanews.gr.

Παράλληλα, τόσο η 14χρονη όσο και συμμαθητές της που της ασκούσαν bullying θα παρακολουθούνται από κοινωνικούς λειτουργούς και παιδοψυχολόγους, που θα μεταβαίνουν στο σχολείο για συνεδρίες ώστε να δίνουν αναφορά στην εισαγγελία.

Στα χέρια της αστυνομίας μετά από κινηματογραφική καταδίωξη πέντε ανήλικοι στην Καλλιθέα – Είχαν κλέψει αυτοκίνητο

Υπό παρακολούθηση θα βρεθεί γενικό σχολικό περιβάλλον του Γυμνασίου, καθώς εκτιμήθηκε πως το μαθητικό δυναμικό λειτουργεί εκτός πλαισίου σε πολλές περιπτώσεις. Εκτός κάδρου ελέγχου δεν μένει κανείς, δηλαδή οι θύτες, το θύμα, οι γονείς και η εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου. Το σχολείο θα παραδώσει αντίγραφα του ημερολογίου σχολικής ζωής σε εισαγγελέα, για να ελεγχθούν τα καταγεγραμμένα περιστατικά, ενώ εάν από την επόμενη εβδομάδα που ξεκινήσουν τα σχολεία υπάρξει το παραμικρό επεισόδιο, θα κινηθούν νομικές διαδικασίες εναντίον κάθε υπευθύνου, είτε ανηλίκου, είτε ενηλίκου.

Η 14χρονη που δεχόταν την βια και είχε απομονωθεί απόλυτα από το σχολικό περιβάλλον, είπε στην εισαγγελέα, παρουσία των συμμαθητών της και των δικηγόρων, πως δεν αντέχει άλλο την συμπεριφορά τους, ενώ εκείνα την κατηγόρησαν πως δεν είναι αμέτοχη στους καυγάδες και φαντασιώνεται τις επιθέσεις. Στην 14χρονη οι θύτες δεν άφηναν ούτε το χαρτζιλίκι της… Πάντως, η διεύθυνση του σχολείου φαίνεται πως γνώριζε όσα καταγγέλλονται, καθώς συμμαθητές της είχαν στείλει σχετική επιστολή.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα