Βόλος: Αναστάτωση με τα «ζωντανά» στις  φάτνες στον Βόλο-Ζητούν παρέμβαση εισαγγελέα

30.11.2023 / 10:16
Screenshot_4-25-1024x715

Παρά τις αντιδράσεις πέρσι, ο δήμαρχος Βόλου, για ακόμα μία φορά, έστησε στην πλατεία Αγίου Νικολάου δύο χριστουγεννιάτικες φάτνες με αληθινά ζώα.Ο δήμος Βόλου έστησε στην πλατεία Αγίου Νικολάου, δύο χριστουγεννιάτικες φάτνες με αληθινά ζώα και δη πρόβατα και πόνυ, παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσε πέρυσι, όταν έκανε το ίδιο πράγμα. Και φέτος οι αντιδράσεις ήταν έντονες.

Ο σύλλογος των κτηνιάτρων Μαγνησίας προχώρησε σε καταγγελία και ζητεί την παρέμβαση του εισαγγελέα, προκειμένου να διαπιστωθεί, αν τα ζώα που σταβλίζονται στις φάτνες υφίστανται παθητική κακοποίηση.

«Εμείς θεωρούμε ότι υφίσταται περιστατικό παθητικής κακοποίησης των ζώων, άρα μιλάμε για κακούργημα και πρέπει να κινηθούν αυτεπάγγελτα οι αρμόδιες αρχές», ανέφερε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Κτηνιατρικού Συλλόγου Βόλου, Παύλος Σταματόπουλος.

«Εδώ αφορά την ψυχολογία των ζώων που διαβούν σε ένα περιβάλλον, που δεν προσομοιάζει το φυσικό τους. Έρχονται καθημερινά σε επαφή με πολύ κόσμο. Θεωρούμε ότι συνίσταται κακούργημα με βάση το νόμο. Και ήδη η διαδικασία θα πρέπει να κινηθεί αυτεπάγγελτα. Οπότε εμείς ζητάμε να εφαρμοστεί ο νόμος και σκοπεύουμε να καταθέσουμε καταγγελία κατά του δήμου στις εισαγγελικές αρχές», επισήμανε.

Από την πλευρά του, ο δήμος υποστηρίζει ότι τρεις φορές την ημέρα ειδικά επιφορτισμένος συνεργάτης φροντίζει για την παροχή φαγητού και νερού και για την καθαριότητά των ζώων κι ότι υγειονομικά επιτηρούνται από κτηνίατρο, διερωτώμενος ειρωνικά: «Έχουν μήπως καλύτερες συνθήκες στους σταύλους ή στις στάνες που διαβιούν;». Στη συνέχεια είπε ότι «έχουμε γεμίσει συνδικαλιστές» και κάλεσε τον Κτηνιατρικό Σύλλογο να πάει να κάνει παρέμβαση στους ζωολογικούς κήπους, εκεί που τα ζώα είναι άγρια.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα