Βοηθά το νερό με λεμόνι στο αδυνάτισμα;

20.03.2023 / 8:54
water_lemon

Τα λεμόνια έχουν λίγες θερμίδες και πολλά θρεπτικά συστατικά.

Ένα λεμόνι μεσαίου μεγέθους έχει μόλις 17 θερμίδες και παρέχει το 76% της ποσότητας βιταμίνης C που χρειάζεται οργανισμός σε ημερήσια βάση. Άλλα συστατικά που περιέχουν τα λεμόνια είναι το κάλιο και η βιταμίνη Β6.

Τα οφέλη για τον οργανισμό

Έχει αντιοξειδωτικά

Τα λεμόνια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που προστατεύουν από τον καρκίνο. Έρευνα έδειξε ότι σε εργαστηριακό πείραμα που πραγματοποιήθηκε ένα συγκεκριμένο εκχύλισμα λεμονιού ανέστειλε την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.

Επιπλέον, ένα από τα φλαβονοειδή στα λεμόνια, η εσπεριδίνη, έχει αποδειχθεί ότι καταστέλλει την ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού και ίσως του προστάτη. Η εσπεριδίνη βρίσκεται κυρίως στη φλούδα και τα κουκούτσια του λεμονιού και σε μικρότερες ποσότητες στον χυμό.

Λεμόνια και χυμός λεμονιού πάνω σε πάγκο κουζίνας. Συνδυάστε το λεμόνι με δροσερό νερό και φτιάξτε ένα ρόφημα που θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

Απορρόφηση σιδήρου

Η κατανάλωση νερού με λεμόνι μειώνει τις πιθανότητες ανεπάρκειας σιδήρου και αναιμίας και αυτό γιατί έρευνες δείχνουν ότι η βιταμίνη C αυξάνει την απορρόφηση σιδήρου.

Μειώνει τις πιθανότητες δημιουργίας πέτρες στα νεφρά

Όλα τα εσπεριδοειδή έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κιτρικό οξύ, ο χυμός λεμόνι, όμως, έχει την υψηλότερη. Σύμφωνα με έρευνες το κιτρικό οξύ μειώνει τις πιθανότητες σχηματισμού πέτρα στα νεφρά.

Νερό με λεμόνι και απώλεια βάρους

Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση νερού με λεμόνι βοηθά στην απώλεια βάρους με ποικίλους τρόπους:

Το νερό με λεμόνι έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες. Έχει σίγουρα πολύ χαμηλότερη σε σχέση με χυμούς και αναψυκτικά. Αντικαθιστώντας συνεπώς ένα ρόφημα με ένα ποτήρι με νερό και λεμόνι μειώνεται τις θερμίδες που καταναλώνετε μέσα στη μέρα.

Παρατείνει την αίσθηση του κορεσμού. Πίνοντας ένα ποτήρι με νερό και λεμόνι κατά η διάρκεια του γεύματος, αυξάνεται την αίσθηση του κορεσμού άρα και μειώνετε την ποσότητα φαγητού που καταναλώνετε. Επίσης έρευνες δείχνουν ότι παρατείνεται η αίσθηση του κορεσμού και μετά το γεύμα, συνεπώς ένα ποτήρι με νερό και λεμόνι μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τα τσιμπολογήματα μέσα στη μέρα.

Ενισχύει τον μεταβολισμό. Τόσο το νερό, όσο και το λεμόνι ενισχύουν τον μεταβολισμό. Μία μικρή έρευνα σχετικά με την επίδραση της κατανάλωσης νερού σε θερμοκρασία δωματίου στον μεταβολισμό, έδειξε ότι οι συμμετέχοντες που έπιναν τουλάχιστον 500 ml νερό αύξησαν τον μεταβολικό τους ρυθμό κατά 30% ακόμα και 40 λεπτά μετά την κατανάλωση.

Πίνοντας ένα ποτήρι δροσερό νερό με λεμόνι, το σώμα καίει ακόμα περισσότερη ενέργεια για να το ζεστάνει, έτσι ενισχύεται η λειτουργία του μεταβολισμού και επιτυγχάνεται η απώλεια βάρους.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα