Βλαντιμίρ Πούτιν: Στέλνει φυλακισμένες γυναίκες στον πόλεμο της Ουκρανίας

14.03.2023 / 13:13
2023-03-08T153555Z_1831218201_RC2PPZ9D0BTY_RTRMADP_5_WOMENS-DAY-RUSSIA-PUTIN-2-768x496

«Σε απόγνωση ο Ρώσος πρόεδρος αναζητά εναλλακτικές πηγές αναπλήρωσης του ανθρώπινου δυναμικού», λένε οι Ουκρανοί

Η Ρωσία στέλνει φυλακισμένες γυναίκες στην εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας για πρώτη φορά, καθώς ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσπαθεί να αναπληρώσει τις βαριές απώλειες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η Ρωσία πιστεύεται ότι στέλνει για πρώτη φορά γυναίκες αιχμάλωτες στην πρώτη γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία.

Λόγω των «μεγάλων απωλειών» στον πόλεμο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναζήτησε «εναλλακτικές πηγές αναπλήρωσης του ανθρώπινου δυναμικού», υποστήριξε ο ουκρανικός στρατός.

«Την περασμένη εβδομάδα υπήρξε μετακίνηση προς την περιοχή του Ντονέτσκ ενός τρένου το οποίο μετέφερε αιχμαλώτους. Ένα από τα βαγόνια ήταν γεμάτο με καταδικασμένες γυναίκες».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, υπήρξαν αναφορές ότι η Ρωσία είχε μεταφέρει γυναίκες κατάδικους στην Κουστσέβκα στην περιοχή Κρασνοντάρ, κοντά στην εμπόλεμη ζώνη.

Εδώ ορισμένες γυναίκες κρατούμενες – που απελευθερώθηκαν στο πλαίσιο ενός προγράμματος που συνδέεται με την πολεμική προσπάθεια – τοποθετήθηκαν για εργασία ως εργάτριες σε χωράφια καθώς και σε «θερμοκήπια και στάβλους αγελάδων», πιθανώς για να βοηθήσουν τους Ρώσους στρατιώτες.

Russia ‘sends WOMEN prisoners to Ukraine war zone for first time as Putin looks to make up for heavy losses’
via https://t.co/EXt1ilzCVX https://t.co/3OMbwE1EZ4

— atasteofcreole (@atasteofcreole) March 14, 2023

Η Όλγα Ρομάνοβα, του ιδρύματος Russian Behind Bars, πιστεύει ότι περίπου 100 γυναίκες στάλθηκαν στην Ουκρανία.

Οι άνδρες κρατούμενοι έχουν στρατολογηθεί στη Ρωσία κατά δεκάδες χιλιάδες και τους προσφέρθηκε μια συμφωνία που ακυρώνει τις ποινές τους εάν υπηρετήσουν -και παραμείνουν ζωντανοί- για έξι μήνες στην πρώτη γραμμή του μετώπου.

Αποφυλακίστηκαν δολοφόνοι και βιαστές για να υπηρετήσουν στον ρωσικό στρατό
Δολοφόνοι, βιαστές και άλλοι βίαιοι εγκληματίες αποφυλακίστηκαν και από τον Πούτιν και οι περισσότεροι ήδη υπηρετούν στον ιδιωτικό στρατό της Βάγκνερ.

Ο επικεφαλής της Βάγκνερ, Yevgeny Prigozhin, ισχυρίστηκε τον περασμένο μήνα ότι η ομάδα του δεν θα στρατολογεί πλέον κρατούμενους για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Ωστόσο, υπάρχουν τώρα ενδείξεις ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στέλνει κατάδικους στην εμπόλεμη ζώνη.

Τον περασμένο μήνα το ουκρανικό γενικό επιτελείο δήλωσε ότι η Ρωσία «προσπαθεί ενεργά να στρατολογήσει καταδικασμένες γυναίκες και τις στέλνει στο μέτωπο».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα