Βίντεο: Η στιγμή των εκρήξεων σε αποθήκες πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας στη Νέα Αγχίαλο

27.07.2023 / 19:45
ekrixseis-agxialos

Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης (27/7) στην πόλη του Βόλου προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή μαίνεται για δεύτερη μέρα.

Όπως έγινε γνωστό, προέρχονται από αποθηκών πυρομαχικών στην Πολεμική Αεροπορική Βάση της 111 ΠΜ στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, όταν σύμφωνα με πληροφορίες ξέφυγε η φωτιά και πέρασε μέσα σε στρατιωτική περιοχή.

Βίντεο μάλιστα έχουν καταγράψει τη στιγμή που ακούγονται οι εκρήξεις από την αποθήκη πυρομαχικών.

Από τις εκρήξεις έχουν σπάσει τζάμια σε πολλά σπίτια κυρίως της Νέας Αγχιάλου, ενώ το ωστικό κύμα που έφθασε στον Βόλο έκανε πολλούς κατοίκους να βγουν από τα σπίτια.

Όπως ανέφερε νωρίτερα στο protothema.gr η πρόεδρος Νέας Αγχιάλου, Παρασκευή Πυργάνη – Παρασκευοπούλου στην ίδια περιοχή υπάρχουν και βενζινάδικα: «Ακούγονται εκρήξεις μεταξύ Νέας Αγχιάλου και Μικροθηβών εκεί υπάρχει αποθήκη πυρομαχικών στην θέση Καράμπα και κάποια βενζινάδικα. Η κατάσταση δυσκολεύει συνεχώς. Εμείς εκκενώνουμε με λεωφορεία τον κόσμο προς Βόλο. Αν δεν κοπάσουν οι άνεμοι θα έχουμε πρόβλημα μεγάλο».

Από την άλλη ο πρόεδρος Μικροθηβών Νίκος Σταφυλοπάτης ανέφερε πως υπάρχουν μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών: «Οι εκρήξεις ακούγονται από το σημείο όπου υπάρχει η αποθήκη πυρομαχικών μεταξύ της δικής μας περιοχής και της Νέας Αγχιάλου. Μιλάμε για ποσότητες όποτε η κατάσταση είναι κάπως περίεργη».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα