Βήματα συνεργασίας για αποτέλεσμα

19.05.2024 / 13:31
Χ-ΑΛΕΞΟΠΟΛΟΥ-Κ-ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ

Διάθεση περαιτέρω συνεργασίας, για ζητήματα της Πάτρας και για τις υποδομές της, υπάρχει μεταξύ του Δήμου Πατρέων και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, όπως άλλωστε φάνηκε στην πρόσφατη συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου, Κώστα Πελετίδη και της Υφυπουργού Μεταφορών, Χριστίνας Αλεξοπούλου στην Αθήνα.

Μαζί με την αντιδήμαρχο Αναστασία Τογιοπούλου και υπηρεσιακούς παράγοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να αλληλοενημερωθούν για την πορεία αρκετών έργων που υλοποιούνται, μακράς πνοής και καθημερινότητας.

Εστιάζοντας στην ατζέντα των μεγάλων Υποδομών που έχουν ως επίκεντρο την Αχαϊκή πρωτεύουσα και για τα οποία θα υπάρχει συχνή και εποικοδομητική επαφή μεταξύ των δύο πλευρών, η Πατρών-Πύργου τρέχει με γοργούς ρυθμούς,  ενώ το Υπουργείο Υποδομών έχει στείλει τον πλήρη φάκελο της υπογειοποίησης του τρένου στην Ευρώπη, απ’ όπου αναμένεται η σχετική έγκρισή της χρηματοδότησης. Την ίδια ώρα δε ανατάσσεται η γραμμή του προαστιακού.

Εξάλλου, σε εξέλιξη βρίσκονται δράσεις προώθησης της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, με αιχμή του δόρατος το πρόγραμμα «Φορτίζω Παντού», για το οποίο παρέχεται η δυνατότητα στον Δήμο Πατρέων να λάβει χρηματοδότηση από το Υπουργείο για την εγκατάσταση και διασύνδεση δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης. Επιπλέον, προωθείται η προμήθεια ηλεκτρικών λεωφορείων που μπορεί να χρηματοδοτηθεί από κονδύλια ύψους 100 εκατ. ευρώ, τα οποία προβλέπει ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός κι έτσι αφενός να ενδυναμωθούν τα ΜΜΜ και αφετέρου να γίνουν πιο φιλικά στο περιβάλλον.

Στα παραπάνω βήματα, μεταξύ άλλων, θα κινηθούν Δήμος Πατρέων και Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με τη δημοτική αρχή ωστόσο να θέτει κι έναν ακόμη στόχο, το τραμ στην Πάτρα.

Δημοσιεύτηκε στην στήλη Παραβάν* της εφημερίδας Νεολόγος 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα