Βίκυ Παπαδοπούλου: Οι καταγγελίες γίνονται και για να προστατευτούν τα νέα παιδιά

16.03.2021 / 8:30
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Vicky_Papadopoulou

Η Βίκυ Παπαδοπούλου την οποία φέτος το τηλεοπτικό κοινό θα απολαύσει μέσα από τη συμμετοχή της στη νέα δραματική σειρά του Mega «Σιωπηλός δρόμος» σε συνέντευξή της αναφέρθηκε, μέσα σε όλα, στο κύμα των καταγγελιών που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα στο χώρο του θεάτρου.

Πιο συγκεκριμένα, η Βίκυ Παπαδοπούλου σημείωσε: «Από τη μία νιώθω πολύ μεγάλη στεναχώρια που μαθαίνω ότι τόσα κορίτσια και τόσα αγόρια έχουν βιώσει τέτοιου είδους καταστάσεις. Που έχουν έρθει αντιμέτωποι με ανθρώπους που χρησιμοποιούν τη θέση τους γθα να προσβάλουν την αξιοπρέπεια τους, ανθρώπους που πιθανώς να θαύμαζαν και που τους πρόδωσαν με τον χειρότερο τρόπο. Αυτό με στεναχωρεί βαθιά».

«Από την άλλη χαίρομαι που τα θύματα βρήκαν το κουράγιο να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, που συνειδητοποίησαν ότι δεν είναι μόνοι, ότι υπάρχει ένας κοινός στόχος για όλους μας να λάμψει η αλήθεια και να επέλθει η δικαίωση. Χωρίς θάρρος δεν αλλάζει τίποτα. Με θάρρος μπορούν να αλλάξουν όλα. Σε ότι με αφορά ήμουν τυχερή. Δεν έχω υπάρξει θύμα τέτοιων καταστάσεων ούτε έχω υπάρξει μάρτυρας τέτοιου περιστατικού. Ψιθυροι υπήρχαν. Δεν γνωρίζαμε κάτι για αυτά τα αίσχη που ακούμε και διαβάζουμε. Γιατί για να έχει γνώση πρέπει να είσαι ή αυτήκοος ή αυτόπτης μάρτυρας».

«Τώρα ότι είχαμε ακούσει κάποια πράγματα από συναδέλφους, φίλους ή γνωστούς θέλω να εξηγήσω ότι δεν μας δίνει αυτόματα την εξουσιοδότηση για να εκθέσουμε σε εκπομπές ή εφημερίδες ή οπουδήποτε αλλού, ακόμα και στη Δικαιοσύνη, πρόσωπα και καταστάσεις εφόσον οι ίδιοι οι παθόντες δεν ήθελαν να εκθέσουν έχοντας προφανώς τους δικούς τους σημαντικούς λόγους να μην το κάνουν. Αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να μεταφέρουμε τους ψιθύρους και σε άλλα αφτιά, μπας και οι ψίθυροι αυτοί ενωθούν και γίνουν φωνή δυνατή και καταφέρει να ακουστεί. Και αυτό κάναμε. Αυτό που μπορουμε να κάνουμε είναι να στηρίζουμε τα θύματα με οποιονδήποτε τρόπο πριν και μετά την απόφαση τους να απευθυνθούν στη Δικαιοσύνη».

«Με όλα αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα καταλαβαίνω για ποιον λόγο μπορεί κάποιος να σκεφτεί ότι ο χώρος είναι ένας βούρκος, αλλά θέλω να πω ότι ο χώρος είναι ακριβώς το αντίθετο. Είναι ένας φωτεινός χώρος με σπουδαίους ανθρώπους. Με καλούς ανθρώπους και με λιγότερο καλούς, όπως σε όλους τους χώρους. Τέτοια κρύβονται παντού. Με στενοχωρούν σχόλια που διαβάζω και πλήττουν τον κλάδο μας. Όχι, δεν είμαστε όλοι το ίδιο, δεν πράττουν όλοι τα ίδια. Οι καταγγελίες δεν γίνονται μόνο για να τιμωρηθούν οι θύτες. Γίνονται για να προστατευτούν τα νέα παιδιά, για να μπορούμε να δουλεύουμε χωρίς φόβο αλλά με πάθος. Για να διασφαλίσουμε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον, όχι για να σπιλωθεί ένας ολόκληρος κλάδος. Ήδη γίνονται συζητήσεις για τη δημιουργία κώδικα δεοντολογίας για τους καλλιτεχνικούς φορείς. Για να πάψει κάθε μορφή βίας στους χώρους καλλιτεχνικής δημιουργίας», είπε η ηθοποιός στο ΒΗΜΑgazino.

protothema.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα