Βιασμός 24χρονης: Ολοκληρώθηκε η ανάλυση των τοξικολογικών εξετάσεων

24.01.2022 / 10:04
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
914c72985fa1417ba1cf6c7ec5a9f58f

Σχεδόν στο 100% ολοκληρώθηκε από τους ειδικούς επιστήμονες του Ινστιτούτου Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου της Βέρνης η διαδικασία ανίχνευσης επιπρόσθετων στοιχείων στις τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης κοπέλας οπότε, μέσα στην εβδομάδα, αναμένεται να φθάσουν τα αποτελέσματα στο Εργαστήριο Τοξικολογίας του ΑΠΘ.

Επί μέρες αναλυτές και ειδικοί επιστήμονες μελετούσαν προσεκτικά στο υπερσύγχρονα εξοπλισμένο εργαστήριο με ειδικά όργανα ανίχνευσης νέων ναρκωτικών ουσιών ή φαρμάκων τα δείγματα της 24χρονης που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού σε σουίτα πεντάστερου ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με το ThessToday.gr οι Ελβετοί επιστήμονες έως την περασμένη Παρασκευή ολοκλήρωσαν σχεδόν στο 100% την έρευνά τους και τα ευρήματά της θα συμπεριληφθούν στο τελικό πόρισμα το οποίο θα παραδοθεί στην ανακρίτρια.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις έχουν μπει στην τελική φάση, απομένουν μόνο κάποιες λεπτομέρειες οι οποίες «τρέχουν» αυτή τη στιγμή, ενώ σε διαρκή επικοινωνία με τις ανακριτικές αρχές για την πορεία των ερευνών βρίσκονται οι επιστήμονες.

Γιατί έχουν σταλθεί στην Ελβετία οι τοξικολογικές
Ο λόγος που εστάλησαν οι εξετάσεις από τη χώρα μας σε εξειδικευμένο εργαστήριο της Ελβετίας οφείλεται στον εξοπλισμό που κατέχει το εν λόγω εργαστήριο, ο οποίος είναι σαφώς πιο σύγχρονος από τον απαρχαιωμένο του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ.

Μάλιστα, σημειώνεται ότι υπάρχουν καινούργια φάρμακα, τα οποία μπορεί να ανιχνεύει ο εξοπλισμός άλλων ευρωπαϊκών εργαστηρίων, αλλά όχι του ΑΠΘ, και για αυτόν τον λόγο οι υπεύθυνοι επέλεξαν να σταλούν στην Ελβετία, ώστε να εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα.

Υπογραμμίζεται ότι δεν πρόκειται για το μοναδικό περιστατικό, καθώς αποστολή εξετάσεων στο εξωτερικό έχει ξαναγίνει και για άλλες υποθέσεις.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο εξοπλισμός εργαστηρίων του εξωτερικού κοστίζει σχεδόν τριπλάσια χρήματα από τον υφιστάμενο του ΑΠΘ και πρόκειται για προηγμένης τεχνολογίας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα