Βγήκαν οι επιδοτήσεις για την ναυαγοσωστική κάλυψη – Πόσα θα δοθούν στην Πάτρα

11.05.2022 / 16:42
ka 7

Με απόφαση του  αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, σε συνεργασία και με το υπουργείο Οικονομικών, κατανέμεται βάσει συγκεκριμένης πρότασης της ΚΕΔΕ  συνολικό ποσό ύψους 7.000.000 ευρώ σε δήμους  της χώρας, για την κάλυψη δαπανών παροχής υπηρεσιών  ναυαγοσωστικής κάλυψης σε οργανωμένες ή μη παραλίες.

Στην Πάτρα, σύμφωνα με τον πίνακα που αναρτήθηκε θα δοθούν κάτι λιγότερο από 72.000 ευρώ, ενώ το έργο απαιτεί κοντά στα 260.000 ευρώ συνολικά, κάτι που σημαίνει ότι τα υπόλοιπα θα βγουν από το δημοτικό ταμείο.

Υπενθυμίζεται ότι, από πέρυσι, λόγω της αύξησης των προδιαγραφών ασφάλειας για τους λουόμενους και ιδίως σε τουριστικά μέρη, αυξήθηκε το κόστος λειτουργίας αναφορικά με τις χαρακτηρισμένες ως πολυσύχναστες παραλίες. Σημειώνεται επίσης ότι από το ποσό των 8 εκατ. ευρώ, το οποίο είχε υπολογιστεί ως επιπλέον κόστος για τη ναυαγοσωστική κάλυψη το 2021, χρησιμοποιήθηκε τελικά αρκετά χαμηλότερο ποσό.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε:

«Μιλάμε με πράξεις και όχι με λόγια. Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, πάντα σε συνεννόηση με την Αυτοδιοίκηση, δίνουμε φέτος 7 εκατ. ευρώ σε δήμους της χώρας για τη ναυαγοσωστική κάλυψη παραλιών τους. Σε συνεννόηση και με το υπουργείο Οικονομικών, με βάση τις συμβάσεις που τελικά θα υπογραφούν θα καλύψουμε απολογιστικά το όποιο σχετικό κόστος και για όσους δήμους χρειάζεται.  Με την παρέμβασή μας αυτή προσφέρουμε τριπλό μέρισμα: Στηρίζουμε τους Δήμους, ενισχύουμε το αίσθημα ασφάλειας σε κάθε πολίτη, προστατεύουμε την ανθρώπινη ζωή».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα