Βέφα Αλεξιάδου: Τα 8 μυστικά για τέλεια μελομακάρονα!

23.12.2020 / 12:41
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
melomakarona-34343-708-600x300

Η εθνική μας μαγείρισσα, Βέφα Αλεξιάδου, είχε κάνει μια ανάρτηση στο Facebook στην οποία έδινε τα τιπς της για τέλεια μελομακάρονα

1.Καθόλου ζύμωμα! Ανακάτεμα με το κουτάλι ώσπου να ενωθούν τα υγρά με το αλεύρι!
2.Το φύλλο ζύμης 1 εκ. κόβουμε με κουπ-πατ.

3.Ψήσιμο ώσπου να πάρουν βαθύ κάστανο χρώμα.
4.Το σιρόπι, αφού μαζευτεί προς τα άκρα ο αφρός, μόνο 5 λεπτά βράσιμο.
5.Το σιρόπι βραστό το ρίχνουμε μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο.
Η Βέφα Αλεξιάδου, η πιο αγαπημένη ελληνίδα μαγείρισσα, σας προτείνει 200 πεντανόστιμες συνταγές για να ετοιμάσετε το γιορτινό τραπέζι! Εκτάτως στα ΝΕΑ της Πέμπτης!

6.Δύο ώρες μετά, όταν σχεδόν έχουν πιει όλο το σιρόπι τα γυρίζουμε τα πάνω κάτω, και τα αφήνουμε έτσι ως την επομένη μέρα.
7.Τα καρύδια όχι σκόνη. Ελαφρά χοντροκομμένα. Παίρνουμε τα μελομακάρονα ένα ένα τα γυρίζουμε, κι όπως είναι μελωμένη η επιφάνεια τα πασπαλίζουμε με μια κουταλιά καρύδια
8.Το πιο σημαντικό! Σωστό μέτρημα των υλικών! Με κούπα μεζούρα. Καλή επιτυχία και Καλά Χριστούγεννα!

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα