Βατόπουλος για μάσκες: Το μήνυμα δεν είναι ότι καταργούνται

24.06.2021 / 13:18
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Street scenes, Athens, Greece, June 5, 2021 / Εικόνες Δρόμου, Αθήνα, 5 Ιουνίου, 2021

Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος μίλησε για την απόφαση της επιτροπής για τη μη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι το μήνυμα δεν είναι ότι καταργούνται.

Το απόγευμα της Τετάρτης ο Νίκος Χαρδαλίας ανακοίνωσε ότι από σήμερα δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, με εξαίρεση φυσικά περιπτώσεις συνωστισμού πολλών ατόμων.

Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος μίλησε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 για τους λόγους που οδήγησαν την επιτροπή να πάρει αυτή την απόφαση. «Ομόφωνη ήταν η απόφαση να μη φοράμε μάσκα όπου δεν υπάρχει συνωστισμός»,

Στη συνέχεια ο καθηγητής θέλησε να υπενθυμίσει ότι το μήνυμα δεν είναι ότι καταργήθηκαν εντελώς οι μάσκες. «Ο κίνδυνος υπάρχει , το μήνυμα δεν είναι ότι καταργείται η μάσκα, απλώς δεν υπάρχει λόγος να τη χρησιμοποιούμε όταν είμαστε έξω και δεν υπάρχει συνωστισμός», τόνισε. Θυμίζουμε ότι η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική σε κλειστούς χώρους, όπως καταστήματα και σούπερ μάρκετ αλλά και σε χώρους εργασίας.

«Αυτή την εβδομάδα αποφάσεις για τον τουρισμό»
Αναφερόμενος στο σχέδιο για τον τουρισμό, ο κ. Βατόπουλος υποστήριξε ότι δεν έχει στηθεί ακόμα. Ωστόσο είναι αισιόδοξος, καθώς όπως δήλωσε χαρακτηριστικά οι άνθρωποι στα νησιά είναι εμβολιασμένοι και υπάρχουν και τα Self Test.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο καθηγητής, μέσα σε αυτή την εβδομάδα θα ληφθούν αποφάσεις για τον Τουρισμό. «Το μήνυμα είναι ότι, όλοι πρέπει να εμβολιαστούν, κυρίως αυτοί που εργάζονται στον Τουρισμό», τόνισε.

Τέλος, μίλησε και για τη μετάλλαξη Δέλτα, που επικρατεί και εξαπλώνεται με ταχύτητα στη Βρετανία. «Οι μεταλλάξεις που επικρατούν είναι αυτές που μεταδίδονται ευκολότερα», ήταν τα λόγια του.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα